Kerstmarkten

De hele stad in kerstsferen, gezellige marktdrukte, kerstkraampjes met warme drank & lekkernijen: Een bezoek aan de kerstmarkt is winters genieten. Waan je in een winterwonderland in één van de bekende Europese steden dichtbij huis. Ga een dagje rondstruinen over de markt, schaatsen op de ijsbaan en verwarm je met glühwein of chocolademelk. Boek een hotelovernachting erbij en maak er een ontspannen weekendje weg van!

Lees meer

Duitsland

Het bekendste land op het gebied van kerstmarkten sinds jaar en dag is Duitsland. Hier tref je de grootste en oudste kerstmarkten van Europa. Pak de auto en reis de kerstsfeer tegemoet naar bekende steden als Düsseldorf, Keulen, Aken, Essen of Dortmund. Maar ook per trein of vliegtuig reis je comfortabel naar bijvoorbeeld Berlijn of Hamburg.

België

In België kent men ook een rijke traditie aan kerstmarkten. Naast de bekende grote Vlaamse steden als Antwerpen en Gent (Winterdroom) zijn er ook prachtig versierde straten en pleinen in Wallonië. Zo organiseert Brussel bijvoorbeeld het evenement 'Winterpret' en Luik het kerstdorp 'Le Village de Noël' (één van de oudste en grootste kerstmarkten van België).

Nederland

Steeds meer Nederlandse steden geven gehoor aan de wens om ook in eigen land kerstmarkten te organiseren. Zo organiseert Deventer het winterse 'Dickens Festijn', heeft 'kerstmarkt Dordrecht' een winkelroute van maar liefst 2,5 kilometer en is 'Magisch Maastricht' de laatste jaren enorm populair geworden onder Nederlandse én buitenlandse toeristen.