JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies » Waar kan ik heen op vakantie? » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadviezen

Voor het laatst bijgewerkt op 10-01-2023

Wij staan te springen om weer lekker op vakantie te gaan, maar al die verschillende berichten, wat klopt er precies? Wij hebben het voor je uitgezocht! Op deze pagina proberen wij jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Laatste update

Er zijn geen specifieke reismaatregelen meer, enkel voor reizigers die vanuit een land met een heel hoog risico naar België reizen. Welke bestemmingen dit zijn lees je op de specifieke reisadvies pagina's per land. Je kunt dit weer genieten van een vakantie!

Welke vragen komen het meest voor?

Het is gewoon mogelijk om lekker op vakantie te gaan. Op de reisadviespagina van jouw vakantieland vind je alle informatie die je nodig hebt. Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan.


Houd er wel rekening mee dat er op bestemming nog steeds beperkingen kunnen zijn. Zo kan het zijn dat bepaalde toeristische attracties beperkt open zijn of dat een mondkapje dragen verplicht is.

De kleurcodes zijn slechts een advies vanuit de overheid, code rood is dus geen reisverbod en dat betekent dat je hier nog steeds naartoe kan.

Wij raden aan om een reisverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen ben je dan gewoon verzekerd als je op reis gaat, ook met code rood. Lees er alles over op de website van onze verzekeringspartner Allianz

Ja, je kunt zeker al een vakantie boeken.

Ja, Prijsvrij verkoopt voornamelijk pakketreizen. Dat wil zeggen: een vlucht inclusief accommodatie en vaak ook een transfer. Naast dat het voordelig en prettig is om alles bij één aanbieder te boeken, biedt het je nu ook extra veiligheid. Je bent namelijk verzekerd van repatriëring indien er een lokale corona-uitbraak is of wanneer je bestemming als code rood wordt bestempeld. Meer informatie over zorgeloos en vertrouwd op vakantie gaan met Prijsvrij Vakanties vind je in onze voorwaarden.

De maatregelen worden bepaald door de lokale gezondheidsautoriteiten. Deze autoriteiten bepalen richtlijnen en de accommodatie, luchtvaartmaatschappij of bezienswaardigheid kiest vervolgens welke maatregelen nodig zijn om deze richtlijnen te volgen. Een voorbeeld: als er in de spa van het hotel niet genoeg ruimte is om de afgesproken 1,5 meter afstand te houden kan de accommodatie er voor kiezen om deze open te stellen met beperkingen of zelfs te sluiten. Check dus kort voor vertrek wat de huidige maatregelen zijn op je bestemming.

 

Wat de richtlijnen van de autoriteiten zijn verschilt per bestemming, hiervoor hebben wij speciale informatie pagina´s gemaakt die wij up-to-date houden.

Als je last krijgt van ziekte-verschijnselen vlak voor je vakantie kun je het beste direct een coronatest doen. Mocht je besmet zijn, kun je niet op reis. Als je een reis- en annuleringsverzekering hebt afgesloten kun je daar vaak geld terug krijgen.

Wil je op bestemming een coronatest laten afleggen of heb je een negatieve PCR-test nodig voor je terugreis? Bekijk dan hier de corona testlocaties op jouw bestemming.

Ja, je kunt gewoon op vakantie als je via een Duitse of Nederlandse luchthaven naar het buitenland vliegt. Doorreizen is namelijk wel toegestaan. Ga je op vakantie naar Nederland of Duitsland? Dan zullen er wel maatregelen en inreisbeperkingen gelden. Maar wanneer je er alleen doorheen rijdt of via een van de luchthavens vertrekt is dat geen probleem. Meer informatie hierover vind je op de specifieke reisadviespagina van jouw vakantieland.

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  

  • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
  • Flexibelere wachttijden.
  • Extra schoonmaak na iedere rit; aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
  • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.