JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
7x bezienswaardigheden in Londen » Prijsvrij Vakanties

7x bezienswaardigheden in Londen

Auteur: Pascal Gepubliceerd op: 20-03-2023

Iconische architectuur, historische musea, eindeloos winkelen en dit op maar 40 minuten vliegen vanaf ons kleine kikkerlandje. Welkom in Londen! Een stedentrip naar deze prachtige hoofdstad, kan dan ook niet lang genoeg duren. Wij zetten de meest indrukwekkende bezienswaardigheden voor je op een rijtje. Laat je inspireren, maar vooral niet beperken door deze 7 bezienswaardigheden. Waar begin jij je trip door deze wereldstad?

#1 Tower of Londen

De Tower of Londen, ook wel het symbool van Londen genoemd. Het is de meest belangrijke historische plek van Londen en bovendien één van de oudste gebouwen van de stad. Binnen in de Tower of Londen bevindt zich een museum met authentieke kamers waar onder andere kroonjuwelen liggen van het Britse Koningshuis. Klinkt dat niet buitengewoon indrukwekkend? Naast dat er binnen een heleboel te bewonderen is, is er aan de buitenkant van de Tower of Londen ook zeker iets wat niet mag ontbreken wanneer je deze reusachtige brug bezoekt. Loop naar de bovenzijde van de toren en geniet hier van een prachtig uitzicht over heel de stad; ideaal voor leuke vakantiekiekjes!

Hoteltip: Royal National***


De Tower of Londen

#2 Londen Eye

Londen Eye staat bekend als het grootste reuzenrad van Europa met een hoogte van maar liefst 135 meter en is éénHier is het voor zowel jong, als oud heerlijk vertoeven van de absolute topattracties van Londen. Bij de opening van het reuzenrad, was het zelfs het grootste reuzenrad van de wereld. Londen Eye wordt ook wel de Millennium Wheel genoemd, omdat het gebouwd werd ter gelegenheid van de millenniumwisseling. Stap in het reusachtige bouwwerk en geniet een half uur van het een prachtig uitzicht over de stad en wie weet spot jij zelfs Windsor Castle.

Hoteltip: Point A Londen Liverpool Street***


Zicht op Londen Eye 

#3 Palace of Westminster

De kans dat je tijdens je stedentrip in Londen langs Palace of Westminster komt, is zeer aanwezig. Het is een zicht voor het oog en haast niet te omzeilen. Het parlementsgebouw heeft een zeer centrale ligging aan de Thames. Vanuit hier wordt daarnaast het hele Groot-Brittannië aangestuurd. In het gebouw zijn meer dan 1000 kamers en duizenden traptreden. Neem maar snel een kijkje, want er is genoeg te ontdekken in Palace of Westminster.


Hoteltip: ibis City Shoreditch***


Zicht vanuit het water op Palace of Westminster

#4 Big Ben

The Big Ben, één van de bekendste boegbeelden van Londen. The Big Ben is eigenlijk alleen de klok uit de klokkentoren van het Palace of Westminster. Het is met 13.700 kilo een van de zwaarste klokken ter wereld. De klok is zo bekend dat de toren zelf vaak Big Ben wordt genoemd, maar eigenlijk heet deze de Elizabeth Tower. De klok is echt het pronkstuk van Londen. Vergeet daarbij zeker niet de bekende foto te maken voor de Big Ben.

Hoteltip: Point A Londen Kings Cross St Pancras***


De Big Ben

#5 Tower Bridge

De Tower Bridge is met een lengte van 244 meter de meest beroemde brug over de rivier de Theems. In de avond is deze brug het spectaculairste. Wanneer de lichten aangaan is het een lust voor het oog. Het is zeker een aanrader een mooie wandeling over de brug te maken, maar let op: de brug kan ook geopend worden om schepen er doorheen te laten. Dit gebeurt ongeveer 900 keer per jaar.

Hoteltip: Hilton Londen Olympia****


De Tower Bridge

#6 Buckingham Palace

Buckingham Palace, ook wel bekend als het Britse koningshuis. Het is één van de bekendste gebouwen van Londen. Wanneer je bij het hek staat, ervaar je pas wat voor een rijkdom het koningshuis uitstraalt. Daarnaast staan er ook wachters bij het paleis, waardoor het indrukwekkender wordt.

Hoteltip: Park Plaza Westminster Bridge****


Zicht vanuit de tuin op Buckingham Palace

#7 St. Paul’s Catherdral

Lang geleden was St. Paul’s Kathedraal het decor voor het huwelijk tussen Prins Charles en Diana. Nog altijd trekt het daardoor veel bekijks. Niet alleen vanwege het sprookjesachtige huwelijk, maar ook vanwege het overweldigende uiterlijk en de centrale ligging in de Londense binnenstad, trekt het direct je aandacht. Het kost even tijd, maar maak zeker een tripje richting de enorme koepel. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Hoteltip: The Tower Hotel****

Lopend langs de St. Paul's Cathedral

Nu je de top van Londen voorbij hebt zien komen, heb je een duidelijk beeld van wat er in de Engelse hoofdstad te beleven is. Ben je er ondertussen al uit wat het beginpunt wordt van je stedentrip door Londen? Wordt het Londen Eye of toch het imposante Buckingham Palace? De beste hoteltips voor jouw stedentrip in Londen vind je bij Prijsvrij Vakanties.