JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Star Wars II - Filmlocaties

Star Wars II

Auteur: Kim  Gepubliceerd op: 06-06-2021

Star Wars 2: Attack of the Clones verscheen in 2002 in de bioscopen. Het is het tweede deel van de filmserie die werd opgenomen onder regie van George Lucas. Als jij een beroemde filmlocatie wil bezoeken van deze Amerikaanse film, moet je zeker een bezoek brengen aan Plaza de España in Sevilla of Villa del Babianello aan het Comomeer in Italië. Je waant je hier in complete Star Wars sferen!

Het schitterende Plaza de España in Sevilla

Plaza de España is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Sevilla en deze fantastische locatie werd gebruikt voor de film. Vele Star Wars fans kwamen tijdens de opnames naar het plein om het spektakel van dichtbij mee te maken. Het plein is gelegen in Parque de Maria Luisa en de sfeer is te omschrijven als magisch! Kunst- en cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken: het plein wordt ook wel het Venetië van Sevilla genoemd. Het plein heeft de vorm van een halve maan en staat voor de omarming van de Zuid-Amerikaanse koloniën door Spanje. De 4 bruggen op het plein staan voor de 4 koninkrijken waar Spanje uit ooit bestond: Castilië, Léon, Navarra en Aragon. Het plein mocht het decor zijn voor de scène waarin Padmé Amidala (Natalie Portman) en Anakin Skywalker (Hayden Christensen) een ontmoeting hebben met R2D2.


Plaza de España in Sevilla

Wist je dat? Het plein even groot is als 5 voetbalvelden!

Ga op zoek naar de authentieke Azulejos

De Azulejos, de prachtig geverfde keramische tegeltjes die typerend zijn voor Andalusië, kom je overal op het plein tegen. De bankjes zijn volledig betegeld met deze keramische kunstwerkjes en ze laten op een prachtige wijze de verschillende provincies van Spanje zien. Compleet met landkaart, historische gebeurtenis en het wapen. De 48 betegelde bankjes op het plein zijn een echte trekpleister. Een absolute must see tijdens je vakantie in Sevilla!


Trap met Azulejos beschildering

Bereikbaarheid Plaza de España

Plaza de España is goed bereikbaar via de Avenida Isabella La Catolica. Huur een fiets om de locatie fiets te verkennen of kies er voor om te voet te gaan. Ook is het plein makkelijk bereikbaar met de bus, metro of tram vanaf het Prado de San Sebastian station. Wil je er een ochtend- of middagvullend programma van maken? Huur dan een klein bootje om Plaza de España te bereiken vanaf de rivierzijde. Als je echt de toerist uit wil hangen is het een aanrader om met een paardenkoets de toeristische route van Sevilla te volgen. Het eindpunt van deze tour is het indrukwekkende Plaza de España.

Sevilla: Populaire filmlocatie

Sevilla valt goed in de smaak bij filmmakers, er zijn namelijk ook scènes opgenomen voor de films Lawrence of Arabia en The Dicatator. Het karakteristieke plein met bijzondere vorm en ligging maken van deze locatie een zeer indrukwekkende filmset. Dwaal ook eens door de smalle straatjes en steegjes van Sevilla en over de kleinere pleinen. Of geniet op een heerlijk terrasje van een koude cerveza en de lekkerste tapas. De aangename temperatuur en de relaxte sfeer maken Sevilla een waar vakantieparadijsje. 

Villa del Babianello aan het Comomeer

Spanje is niet de enige die de filmploeg van Star Wars 2 mocht verwelkomen, een aantal scènes zijn namelijk opgenomen in Italië. Zo is er bijvoorbeeld gefilmd in Villa del Babianello aan het Comomeer in het noorden van Italië, vlakbij Milaan. Fans van de film weten ongetwijfeld dat de villa 'Lake Retreat' werd genoemd in Star Wars 2. Dit is de plek waar senator Padmé Amidala (Nathalie Portman) naartoe verhuist vanwege de bedreigingen. Tijdens de zorg voor Padmé wordt Anakin Skywalker verliefd op haar, maar de romance wordt niet op prijs gesteld. De beroemde 'stolen kiss' scène is opgenomen op het terras van de villa, nadat de twee acteurs vanaf het meer aankomen in een bootje. Ook het geheime huwelijk tussen Anakin en Padmé is opgenomen in de schitterende villa. Vanuit Villa del Babianello heb je een geweldig uitzicht en het is misschien wel de mooiste villa aan het Comomeer. Je kan villa bezoeken door de ferry te nemen naar Lenno en vanaf daar is het ongeveer 15 minuten wandelen of je kunt een watertaxi nemen.


Villa del Balbianello in Italië

Paleis van Caserta

Deze voormalige koninklijke residentie is ook te bewonderen in de film. Het Paleis van Caserta ligt in de gelijknamige stad, die vlakbij Napels ligt en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het paleis is niet alleen het decor van Star Wars 2, maar wordt vaker als filmlocatie verhuurd. Er zijn onder andere opnames gemaakt voor Mission Impossible 3 en Ocean’s Thirteen. Goed nieuws: het paleis is te bezoeken! Echte Star Wars fans zullen vast en zeker enkele kamers in de  'Upper Vestible' herkennen omdat er een aantal korte scènes zijn opgenomen.


Het Paleis van Caserta in Italië

Spanje of Italië? Heb jij de keuze al gemaakt? Eén ding is zeker: in beide landen kun je genoeg filmlocaties van Star Wars 2 bezoeken. Bekijk snel ons aanbod in Sevilla en rondom het Comomeer en geniet van een vakantie vol Star Wars!