Veelgestelde vragen - Reserveren

Wat houdt het in dat mijn boeking nog gecontroleerd moet worden?

Wanneer u een reis reserveert, kan het voorkomen dat hierbij vermeld wordt dat de reis nog gecontroleerd moet worden. Dit houdt in dat de reis op aanvraag is. De aanbieding zal nog éénmalig door ons gecontroleerd worden op beschikbaarheid en beste prijs.

Wat houdt dit in voor uw boeking?

Wij gaan direct na boeking contact opnemen met de reisaanbieder om de reis voor deze prijs of lager te reserveren! Mocht bij hoge uitzondering de reis niet meer beschikbaar zijn voor dit bedrag, dan nemen wij direct contact met u op om u een ander mooi voorstel te doen. Desgewenst kan u in dit geval ook de koop ontbinden.

Hoe boek ik een vakantie bij Prijsvrij.be?

Om een vakantie te boeken, kan u op de homepage uw reisgezelschap ingeven. Voor accurate prijzen dient u ook alle geboortedata in te vullen. Heeft u voorkeuren voor een land, reisduur, vertrekmaand of vervoerstype dan kan u deze hier opgeven en op "Nu Zoeken" klikken. U krijgt hierna een lijst met vakanties die aan uw zoekcriteria voldoen. Heeft u meer wensen? Dan kan u die door middel van de filters aan de linkerzijde kenbaar maken. Als u een filter aanklikt ververst de lijst van vakanties automatisch. De prijzen bij de vakanties zijn vanafprijzen per persoon.

U kan een vakantie aanklikken om naar het gedetailleerde overzicht van de betreffende reis te gaan. Hier kan u verschillende mogelijkheden van reizen voor deze accommodatie bekijken. In de prijstabel ziet u alle beschikbare vertrekdag- en reisduurcombinaties. Klik een vertrekdag aan in combinatie met een kamerindeling voor een exacte prijsberekening incl. vriendenprij$je. Er volgt een laatste prijscheck wanneer u een prijs in de tabel aanklikt.

Door op "Boek deze vakantie" te klikken gaat u door naar de boekingspagina. Hier dient u de gegevens van de reizigers in te vullen zoals deze vermeld staan in het paspoort.

Bij stap 2 kunt u de keuze maken of dat u verzekeringen, servicepakketten of een parkeerplaats wenst bij de reis. Ook kunt u hier direct bagage bijboeken wanneer deze exlusief is, mits de reisorganisatie dit mogelijk maakt.

Bij stap 3 dienen de gegevens van de hoofdboeker ingevuld te worden. Vul alle gegevens in conform paspoort en controleer de adresgegevens goed. Deze worden gebruikt voor uw reispapieren en dienen correct te zijn. Voor wijzigingen achteraf kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Met de "Volgende stap" knop, bevestigt u de reservering en gaat u door naar het betalingsscherm om de reis af te rekenen. Volg hier de gebruikelijke stappen van Mister Cash of kies voor een creditcardbetaling of betaling via PayPal. Na betaling van uw vakantie ontvangt u per e-mail een bevestiging van de geboekte reis, wat tevens de factuur is. Bij betaling met creditcard of PayPal worden er extra kosten berekend.

Circa 7 dagen voor vertrek ontvangt u de reispapieren per e-mail. In enkele gevallen ontvangt u de reispapieren per post.

Heeft u vragen tijdens het boeken, neem dan gerust contact op met onze reserveringsafdeling.

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen boeken op Prijsvrij.be?

Iedereen die 18 jaar of ouder is kan boeken op Prijsvrij.be. Het is ook mogelijk te boeken wanneer u jonger als 18 jaar bent. U dient dan een ouderverklaring te laten ondertekenen en de reis dient geboekt te worden door de reserveringsafdeling. Deze kunt u hier downloaden en printen.

Als ik een boeking maak via de website, is deze dan direct definitief?
Ja, wanneer u een reis via onze website boekt en direct (aan)betaald wordt uw reis definitief gereserveerd. Het is dan ook niet meer mogelijk om kosteloos van uw reis af te zien. De ANVR reisvoorwaarden en de reisvoorwaarden van de reisorganisatie worden dan gehanteerd. Wilt u een reis voorlopig reserveren, neem dan contact op met de reserveringsafdeling.

Als u een reis op aanvraag boekt via onze website dan wordt deze ook direct definitief geboekt als de reissom hetzelfde of lager uitvalt. Is de reis onverhoopt niet meer beschikbaar of valt de reissom hoger uit, dan nemen we uiteraard eerst contact met u op.
Kan ik een voorlopige reservering maken (op lastminute vakanties)?

U kunt in veel gevallen, afhankelijk van de vertrekdatum, een voorlopige reservering nemen op een vakantie. Hiermee legt u de vakantie voor enkele dagen vast en bent u er zeker van dat uw reis niet volgeboekt raakt of dat de prijs veranderd. Wanneer u hiervan gebruik wenst te maken dient u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Als u daarna besluit de reis niet te willen boeken dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Het is in de meeste gevallen niet meer mogelijk om een voorlopige reservering te maken wanneer u een reis wilt boeken met vertrek binnen 6 weken. Bij reisorganisaties die werken volgens het Dynamic Packaging principe waaronder Alltours-X, Floow Travel, LMX, Sunmix powered by Pelikaan Reizen en Sunmix is het niet mogelijk een voorlopige reservering te maken. Hierbij worden vluchten en hotelkamers direct definitef ingeboekt waardoor er geen voorlopige reserveringen gemaakt kunnen worden. Dit kan ook voor sommige reizen het geval zijn wanneer er gebruik wordt gemaakt van lijndienstvluchten.