Veelgestelde vragen - Informatie per land

Cuba
Indien u op reis gaat naar Cuba, bent u verplicht een bewijs te tonen van een in Cuba geldende ziektekosten- of reisverzekering. Hiermee dient u aan te tonen dat de medische kosten in Cuba zijn gedekt bij ongevallen. U kan een in het Engels opgestelde verklaring aanvragen bij uw verzekeringsmaatschappij, zij zijn hiervan op de hoogte. In de verklaring dient vermeld te zijn welke medische kosten gedekt zijn tijdens uw vakantie, het polisnummer, uw naam en naam van de verzekeraar.

Let op: een verzekering via een Amerikaanse (dochter)maatschappij wordt niet geaccepteerd in Cuba.

U dient de originele verklaring te kunnen tonen bij de autoriteiten van Cuba, indien hierom gevraagd wordt. Indien u de verklaring niet bij u heeft, dan is het mogelijk dat u ter plaatse op de luchthaven een vervangende verzekering af dient te sluiten en te betalen. U bent zelf verantwoordelijk voor het bij u hebben van deze verklaring. Prijsvrij.be kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden en draagt geen verantwoordelijkheid voor de gevolgen van het niet in het bezit hebben van de juiste verklaring.
Egypte
Gaat u op reis naar Egypte dan dient u in het bezit te zijn van een visum. Heeft u de Belgische nationaliteit, dan kunt u dit ter plaatse bij aankomst aanschaffen voor ca. € 28 per persoon.
Sri Lanka

Gaat u op reis naar Sri Lanka dan dient u in het bezit te zijn van een visum. Dit visum kunt u aanvragen via E-visums.

Turkije

Gaat u op reis naar Turkije, dan dient u in het bezit te zijn van een visum. Dit visum kunt u online aanvragen via E-visums voor circa € 24,95 per persoon.

Verenigde Staten

Bij reizen naar de Verenigde Staten dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek het ESTA formulier in te vullen via Esta voor ca. US$ 14,- per persoon, enkel met creditcard te voldoen. Heeft u geen creditcard? Dan kunt u dit aanvragen via E-visums.