Veelgestelde vragen - Autohuur & Parkeren

Kan ik een auto huren via Prijsvrij.be?
Via het tabblad autohuur kunt u eenvoudig een huurauto reserveren tijdens uw gehele verblijf of voor slechts enkele dagen. Let wel op dat u in het bezit dient te zijn van een creditcard (op naam van de hoofdbestuurder) om uw boeking te kunnen afronden.
Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren?
De minimum eisen voor het huren van een auto kunnen per verhuurder verschillen. De meeste verhuurders hanteren een minimum leeftijd van 21 jaar. Daarnaast moet de hoofdbestuurder minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Indien er geen vermelding wordt gemaakt van een maximale leeftijd, geldt hiervoor geen restrictie. Sommige verhuurders kunnen een "jonge bestuurderstoeslag" berekenen, deze informatie vindt u terug in de specifieke voorwaarden van de verhuurder. Verder dient u in het bezit te zijn van een creditcard (op naam van de hoofdbestuurder).
Heb ik een creditcard nodig om een huurauto te kunnen reserveren?
Ja, in bijna alle gevallen is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist. Deze dient als waarborg voor de huurauto. Het is niet mogelijk om een waarborgsom in contanten te voldoen. Indien u een auto huurt via een reisorganisatie of wanneer dit is inbegrepen in de reis dan is een creditcard ook verplicht.

Op sommige bestemmingen is het wel mogelijk om een huurauto te reserveren zonder creditcard. Voor deze optie dient u het servicepakket 'geen waarborg' te selecteren. Bij dit servicepakket is er ter plaatse geen verplichte waarborg te voldoen aan de lokale autoleverancier. U heeft dus geen creditcard nodig om de huurauto op te halen en hoeft ook geen contante borg achter te laten. Meer informatie over hoe dit precies werkt leest u in de huurvoorwaarden.
Kan ik een parkeerplaats reserveren via Prijsvrij.be?
Ja, dit is mogelijk. Tijdens het boekingsproces op onze website krijgt u automatisch de mogelijkheid een parkeerplaats te reserveren. Momenteel is dit uitsluitend mogelijk wanneer u ook een pakketreis heeft geboekt. Heeft u uw pakketreis al geboekt en wilt u alsnog een parkeerplaats bijboeken dan kunt u contact opnemen met onze reserveringsafdeling.