Veelgestelde vragen - Verzekeringen

Kan ik een reis- en/of annuleringsverzekering via Prijsvrij.be afsluiten?

Ja, het is mogelijk om bij vakanties een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. De verzekeringen worden door Prijsvrij.be bij Allianz afgesloten. Je krijgt tijdens het boekingsproces automatisch de mogelijkheid om aan te geven dat je een reis- en/of annuleringsverzekering wilt.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Tijdens een vakantie wil je onbezorgd kunnen genieten. Hierbij hoort ook een goede reisverzekering. Hiermee ben je tijdens jouw vakantie verzekerd voor onvoorziene uitgaven en hulpverlening.

 

Tijdens je vakantie ben je verzekerd tegen beschadiging en diefstal van jouw bagage. Ook ben je verzekerd voor medische kosten, voor als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis belandt. Kan je door ziekte of een ongeval niet op tijd terug naar huis, dan krijg je een vergoeding voor de extra verblijfskosten die je moet maken. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, kan je de Allianz Global Assistance bijstandscentrale bereiken via telefoonnummer +32 (0)2 290 61 00.

 

Met deze uitgebreide verzekering incl. medische kosten (zonder franchise), compensatiereis , kapitaal reisongevallen en bagage (zonder franchise) ga je dus onbezorgd op vakantie!

 

Lees hier de voorwaarden van de kortlopende reisverzekering

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

De kortlopende annuleringsverzekering biedt je zekerheid als jouw vakantie onverwachts niet door kan gaan of als je jouw vakantie moet afbreken. Ook wijzigingskosten worden vergoed.

 

Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die je moet maken wanneer je niet op vakantie kunt als gevolg van een verzekerde reden. Denk hierbij aan een ongeval of ziekte of overlijden van familieleden tot de tweede graad. Als je om deze reden jouw vakantie moet afzeggen, krijg je de kosten die je verschuldigd bent, volledig terug. Moet je jouw vakantie onderbreken omwille van een verzekerde reden, dan krijg je de kosten van de niet-genoten vakantiedagen vergoed.

 

Lees hier de voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering.