JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Portugal » Alle maatregelen van Portugal » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Portugal

Voor het laatst bijgewerkt op 06-05-2021

Portugal staat bekend om haar mooie stranden, levendige steden en fascinerende bezienswaardigheden. Wil jij dit prachtige land op een veilige manier ontdekken? Wij houden alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwkeurig voor je in de gaten. Zo ben je verzekerd van een zorgeloze en veilige vakantie in Portugal. Op deze pagina vind je dan ook alle belangrijke informatie en de antwoorden op de meest veelgestelde vragen omtrent corona. 

Actuele informatie Portugal

Vanaf 19 april 2021 wordt het reisverbod binnen de Europese Unie opgeheven. Voor het vasteland van Portugal en het eiland Madeira geldt wel nog steeds een negatief reisadvies (code oranje). Het eiland de Azoren heeft momenteel code rood. Dit betekent dat vakanties naar Portugal worden afgeraden. Portugal is momenteel in een 'State of Emergency'. Wil je vertrekken na deze periode? Dan kan je wel alvast je vakantie boeken voor bijvoorbeeld de komende zomer. Doe inspiratie op en bekijk onze mooie hotels voor jouw vakantie naar Portugal naar bijvoorbeeld de Algarve

Zomer 2021 naar Portugal

Vanwege alle corona maatregelen bieden wij momenteel geen vakanties aan met vertrek t/m eind juni. Na deze periode kan je wel alvast je vakantie boeken. Bij Prijsvrij Vakanties hebben we een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Portugal met een gerust hart kunt boeken. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ben jij ook weer toe aan een vakantie? Geniet dan van een mooie vakantie naar Portugal in het vooruitzicht. Met het aangename klimaat en de heerlijke Portugese keuken weet je zeker dat je in Portugal een fijne tijd zult beleven. Voor een zorgeloze maar ontspannen vakantie, zit je in Portugal dus helemaal goed. Dus, vlieg jij ook met ons mee deze zomer? 

Top 10 hotels in Portugal

De leukste hotels in Portugal voor jouw vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er code oranje voor het volledige vasteland van Portugal inclusief de eilandengroepen Azoren en Madeira. Dit betekent dat vakanties worden afgeraden. Portugal is op dit moment namelijk in een lockdown. Het is wel mogelijk om alvast je vakantie te boeken met vertrek later in het seizoen.

Jazeker! Het is mogelijk om je zomervakantie naar Portugal via onze website te boeken. Daarnaast kan je nu tijdelijk boeken zonder aanbetaling. Dit houdt in dat je pas 6 weken voor vertrek je volledige reissom hoeft te voldoen. Bovendien bieden wij nu, naast onze vertrouwde voorwaarden, een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart je vakantie kan boeken.

Als je op vakantie gaat naar Portugal zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. In Portugal zelf is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.

 • PCR-test en gezondheidsverklaring Madeira

Alle reizigers vanaf 24 maanden die naar Madeira op vakantie gaan, dienen een negatieve COVID-19 test af te leggen. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het regelen van de test. De COVID-19 test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst. De testuitslag kun je voor vertrek uploaden op deze website. Wanneer je de uitslag hier niet upload, dien je ter plaatse nog een coronatest af te nemen en in zelfisolatie te gaan tot je de uitslag ontvangt. Wij adviseren je om ook een uitgeprinte versie van de gezondheidsverklaring mee op reis te nemen. Alleen in Madeira kun je op het vliegveld een test doen als je die niet van te voren hebt gedaan.

 • PCR-test en gezondheidsverklaring Azoren

Alle reizigers vanaf 24 maanden die naar de Azoren op vakantie gaan, dienen een negatieve COVID-19 test af te leggen. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het regelen van de test. Voor De Azoren geldt dat je maximaal 72 uur voor vertrek een COVID-19 test af moet leggen en bij een verblijf langer dan 7 dagen dien je op de 6e en de 12e dag ter plaatse nog een test af te leggen vanaf de datum dat de eerste test was afgelegd. Daarnaast dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek een vragenlijst in te vullen via deze link. Na het invullen ontvang je een code die je bij aankomst moeten laten zien. Wanneer je dit formulier niet invult, kun je dit ook ter plaatse bij aankomst invullen.

 • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Portugal en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je vanaf dinsdag 29 december 2020 in veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers. Als je vliegt vanaf een Nederlandse luchthaven moet je 14 dagen in quarantine in Portugal, dit kan zijn in een hotel of door de Portugese Gezondheidsdienst aangegeven plek.

Wil je in Portugal een sneltest of een PCR-test laten afleggen? Bekijk dan hier de corona testlocaties in Portugal.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België aangescherpt. Je mag nog wel vliegen vanaf België, (ook doorreis vanaf Nederland naar België is mogelijk) maar je moet wel een negatieve test die niet ouder is dan 72 uur laten zien (in het Engels). Indien je terugvliegt naar een Belgische luchthaven dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Deze kun je online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland (mogelijk met beperkingen). Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Het Portugese vasteland is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link. Let op: dit is dus niet nodig voor een vakantie naar Madeira of de Azoren. Verder moet je een negatieve test (PCR - RT-LAMP - TMA) bij je hebben die niet ouder is dan 48 uur voor aankomst in Duitsland (niet nodig voor kinderen jonger dan 6 jaar).

Er zijn een aantal maatregelen in Portugal waar iedereen zich aan dient te houden:

 • Een mondkapje is verplicht voor iedereen (kinderen vanaf 10 jaar) in alle openbare binnenruimtes zoals het openbaar vervoer, winkels en supermarkten. In andere binnenruimten waar je geen afstand kunt houden of met meerdere huishoudens samenbent is een mondkapje ook verplicht.
 • Er geldt in Portugal een minimale fysieke afstand van 2 meter.
 • In sommige gemeenten geldt een avondklok.
 • Er geldt een samenscholingsverbod in Portugal van 5 personen.
 • Reizen tussen gemeentes in het weekend verboden (vrijdag 20.00 uur tot 05.00 uur maandag).

Ja,  je kunt met de auto naar Portugal reizen, maar er is beperkt verkeer mogelijk. De enige reden dat je Portugal in mag is voor noodzakelijke reizen.

Er gaan wel vluchten naar Portugal, maar vakanties worden op dit moment afgeraden. Op dit moment kun je alleen naar Portugal voor essentiële redenen. Daarnaast moet je een negatieve test bij je hebben die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.

Ja, voor iedereen vanaf 10 jaar en ouder is het dragen van een mondkapje verplicht. Dit geldt in alle openbare binnenruimtes zoals het openbaar vervoer, winkels en supermarkten. In andere binnenruimten waar je geen afstand kunt houden of met meerdere huishoudens samen bent is een mondkapje ook verplicht.

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Portugal uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Portugal:

 • Alle winkels en winkelcentra zijn weer open! Winkels moeten wel weer dicht zijn om 21.00 uur door de week en in het weekend om 13.00 uur.
 • Stranden en toeristische gebieden zijn open, maar er kunnen restricities gelden. Op het strand moet voldoende afstand tussen de ligbedden zijn. Het kan zijn dat je moet reserveren voor een plek, vraag dit na bij de accommodatie.
 • Restaurants, cafés en bakkerijen zijn geopend voor groepen van maximaal 6 personen binnen en maximaal 10 buiten op het terras. Deuren moeten sluiten om 22.30 door de week en in het weekend om 13.00 uur (niet in de volgende regio's: Odemira, Portimão, Aljezur, Carregal do Sal, Resende, Paredes, Miranda Do Douro en Valongo). Afhaalmaaltijden en levering zijn nog steeds mogelijk.
 • De meeste bezienwaardigheden zoals musea, bioscopen, theaters, monumenten, paleizen en vergelijkbare bedrijven zijn geopend en vele activiteiten worden weer aangeboden. Dit geldt ook voor zwembaden, golfbanen en mag er buiten weer (maximaal 4 personen) worden getraind.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.