JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Portugal - Maatregelen Portugal - Prijsvrij.be

Top 10 hotels in Portugal

De leukste hotels in Portugal voor jouw vakantie!

Reisadvies voor Portugal

Voor het laatst bijgewerkt op 10-08-2022

Portugal staat bekend om haar mooie stranden, levendige steden en fascinerende bezienswaardigheden. Wil jij dit prachtige land op een veilige manier ontdekken? Wij houden alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwkeurig voor je in de gaten. Zo ben je verzekerd van een zorgeloze en veilige vakantie in Portugal. Op deze pagina vind je dan ook alle belangrijke informatie en de antwoorden op de meest veelgestelde vragen omtrent corona. 

Actuele informatie Portugal

Je kunt op vakantie naar Portugal! Er gelden geen inreisbeperkingen meer voor het vasteland, Madeira en de Azoren.

Bij Prijsvrij Vakanties hebben we een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie naar Portugal met een gerust hart kunt boeken. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Voor een zorgeloze maar ontspannen vakantie, zit je in Portugal helemaal goed!

Meer weten?

Praktische info Portugal

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken Portugal

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar de Portugal! Het is ook mogelijk om met de auto naar Portugal te reizen! De grens tussen Portugal en Spanje is open voor regulier verkeer. 

Als je op vakantie gaat naar Portugal zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

 • Heenreis naar Portugal 

Je hoeft bij aankomst op het vasteland van Portugal, Madeira en de Azoren geen coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) of een test-, herstel-, of vaccinatiebewijs meer te laten zien.


    • Terugreis naar België

    Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

    • Vliegen vanaf België

    Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vliegt vanaf België.

     

    • Vliegen vanaf Nederland

    Ben je op vakantie geweest naar Portugal en wil je Nederland weer inreizen? Dan kan dat zeker! Je hoeft geen coronabewijs of gezondheidsverklaring te laten zien. Ook is de zelftest bij terugkomst in Nederland niet meer nodig.

    • Vliegen vanaf Duitsland

    Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 

    Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
    Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
    Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

    Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

    • De algemene maatregelen op het vasteland van Portugal:

    - Verplicht een mondkapje dragen in het openbaar vervoer en o.a. in de taxi en zorginstellingen.
    - Social distancing

    • De algemene maatregelen op Madeira:

    - Verplicht dragen van een mondkapje (vanaf 6 jaar) in zorginstellingen (inclusief apotheken), openbaar vervoer, taxi's en overdekte ruimtes van openbaar vervoer (zoals het busstation en luchthavens).

    Het openbare leven in Portugal (zowel het vasteland als de eilanden Madeira en de Azoren) is open! Zo kun je er winkelen, lekker uit eten, luieren op het strand en met de voetjes van de vloer in een bar of club.

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.