JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Alleen op vakantie » Singlereizen » Prijsvrij.be
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Top 10 populairste hotels

We hebben voor jou de top 10 populairste accommodaties samengesteld! Bekijk ze hier allemaal:

* Prijs kan i.v.m. beschikbaarheid tot moment boeking wijzigen.

Alleen op vakantie

Toe aan wat tijd voor jezelf? Kies er dan voor om alleen op vakantie te gaan! Solo reizen wordt steeds populairder en het brengt ook vele voordelen met zich mee. Zo ontmoet je snel nieuwe mensen, kun je helemaal je eigen ding doen en hoef je niet te wachten met bucketlist bestemmingen afstrepen tot je een reismaatje gevonden hebt. Het zal misschien niet bij iedereen als muziek in de oren klinken, maar: alleen reizen is alles behalve eenzaam of saai! Steeds meer mensen kiezen ervoor om uit hun comfort zone te stappen en nieuwe ervaringen op te doen bij een solo reis. Denk jij erover na om alleen de wereld te gaan verkennen? Lees dan snel verder en kom alles te weten over alleen op vakantie gaan!

Waarom alleen op vakantie gaan?

Er zitten heel wat pluspunten aan een solo vakantie. Ten eerste kun je helemaal jezelf zijn, je hoeft met niemand rekening te houden en hebt alle vrijheid om te doen wat je zelf wilt. Daarnaast kun je op deze manier nieuwe mensen leren kennen. Wanneer je in je eentje op vakantie gaat, zoek je sneller contact met andere reizigers en de lokale bevolking. Mensen houden nou eenmaal van sociaal contact en je bent zeker niet de enige die solo on tour is, dus spreek gewoon iemand aan! Ook is het nooit verkeerd om eens uit je comfort zone te stappen en nieuwe ervaringen op te doen.

Alleen op vakantie gaan is ideaal wanneer je reismaatjes geen tijd (meer) hebben. Je kent het wel: vaste baan, getrouwd, kinderen, geen geld of gewoon geen zin om op reis te gaan. Dit hoeft absoluut geen reden te zijn om niet op vakantie te gaan, ga er gewoon even alleen tussenuit! Tot slot betekent single reizen natuurlijk helemaal niet dat je single moet zijn. Alleen op vakantie gaan zonder je partner, vrienden of familie kan heel ontspannend zijn, een solo trip is een optie voor iedereen die het nodig heeft.

De leukste bestemmingen om alleen naartoe op vakantie te gaan

Ben je nog niet zo zeker van je tripje alleen? Dan is alleen op vakantie in België misschien wel het ideale begin voor jou. Je bent lekker dichtbij huis en kunt toch ontdekken of je het in je uppie wel uithoudt. Kies voor een leuke stad zoals Groningen of Amsterdam en trek er lekker op uit. Ben jij er wel aan toe om alleen op reis naar het buitenland te gaan? IJsland is bij velen een favoriet, de prachtige natuur en moderne steden zorgen voor genoeg vermaak in je eentje. Daarnaast is IJsland een van de veiligste landen ter wereld. Ook een citytrip valt bij single reizigers in de smaak. Denk eens aan Barcelona, Lissabon, Wenen of Budapest. Neem je plattegrond in de hand en ontdek de stad! Liever genieten van zon, zee en strand? Dan zijn er ook ontelbare opties: Malta is een charmant, klein eiland en daarom leuk om te ontdekken tijdens een strandvakantie, maar ook buiten Europa zijn genoeg bestemmingen te vinden. Denk dan aan Thailand of Bali. Deze twee landen zijn erg geliefd dankzij de gastvrije, vriendelijke locals, het lekkere eten en de relaxte sfeer. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat, maar er is gegarandeerd een perfecte bestemming voor iedereen!

Wat te doen tijdens een solo vakantie?

Dit is uiteraard afhankelijk van het type reis waar je voor kiest, maar er zijn enorm veel bezigheden om jouw vakantie mee te vullen. Maak een wandeling door de natuur, struin door de stadsstraatjes en neem even een break met een lekker koffietje. Als je even geen zin hebt om na te denken over je volgende activiteit en graag nieuwe mensen wilt ontmoeten boek dan een groepstour naar wat bezienswaardigheden om zo in contact te komen met medereizigers. Een fietstour is ook altijd een goed idee om de omgeving te verkennen. Je kunt jouw plannen in ieder geval geheel zelf invullen, heerlijk toch!

Handige tips voor jouw single reis

Om je op weg te helpen zetten we graag wat fijne tips voor jouw solo trip op een rijtje. Aangezien je alleen op vakantie gaat ben je van niemand afhankelijk, wat betekent dat je flexibel bent wat betreft de periode waarin je op reis kunt gaan. Dat is super handig, want nu kun je de goedkoopste periode uitkiezen! Voordat je vertrekt is het ook verstandig om een planning te maken, schrijf op welke dingen je wilt doen en welke bezienswaardigheden je wilt bezichtigen. Is dit haalbaar in de tijd dat jij er bent? Plan je dagen niet te vol en neem een boek, reisgids of notitieboekje mee zodat je altijd iets te doen hebt als je ergens in een café of restaurantje wat wilt eten of drinken. Bovendien is het slim om een kopie van belangrijke documenten te maken en ervoor te zorgen dat je deze in je mailbox hebt opgeslagen, zodat je deze altijd kunt raadplegen mocht het nodig zijn. Tot slot: geniet!

En? Welke bestemming ga jij ontdekken tijdens een vakantie alleen?