Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Lissabon ×
    • Lissabon ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Lissabon is de grootste- en hoofdstad van Portugal. Het is een geliefde bestemming voor een korte of lange citytrip. De stad wordt veel bezocht als citytrip om de prachtige bezienswaardigheden en het geliefde uitgaansleven. Met name de oudere wijken van de stad zoals Bélem. Daarnaast zijn er nog 2 interessante wijken waar Lissabon uit bestaat. Ook de vele gezellige restaurantjes, barretjes en terrassen zijn erg uitnodigend. Ideaal voor een weekend Lissabon! Tijdens de citytrip is het interessant om het Nationaal Archeologisch museum van Portugal te bezoeken. Verder zijn er nog meer musea, monumenten en kloosters voor sightseeing in Lissabon. 

Lees meer

Populaire citytrips Lissabon

Lissabon - mediterraans genieten

De Portugese hoofdstad Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag, is een prachtige, historische stad waar je de meeste bezienswaardigheden zoals paleizen, kerken (o.a. Igreja São Roque) en musea te voet kan bezichtigen. Het aangename en zachte klimaat maakt van Lissabon het hele jaar door een ideale reisbestemming. In de stad is genoeg te zien zoals schitterende gebouwen uit de tijd van de ontdekkingsreizigers, prachtige fonteinen en smalle straatjes waar je heerlijk kan winkelen. Voor een citytrip kun je beter voorbereid op pad gaan. De stad is groot en er zijn meerdere smalle straatjes. Koop een stadsgids met een plattegrond en plan vooraf welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. In de lente of herfst zijn er aangename temperaturen en staat er veel in bloei.

Eten en drinken in Lissabon

Lissabon staat bovendien bekend om de heerlijke mediterrane keuken. Proef de beroemde bacalhau (gezouten stokvis) en geniet van de melancholieke Fadomuziek. Voor een lunch of een goed ontbijt zijn er meerdere bakkerijen te vinden. Vooral in de wijk Chaido aan het Largo de Camões. Jouw citytrip in Lissabon kan je prima combineren met een bezoekje aan het strand. De meest bekende badplaats in de omgeving van Lissabon is Cascais. Vanaf de stad gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.