Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Porto ×
    • Porto ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Porto is een havenstad in het noordwesten van Portugal, aan de Costa Verde. Deze levendige havenstad met schilderachtige ligging aan de monding van de Douro, is vanwege haar bijzondere karakter door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Verder vind je er tal van bezienswaardigheden, zoals het Bolsa-paleis, de Sé (een Romaans-Gotische kathedraal) en de Cedofeita-kerk. Ook zijn de verschillende musea ook zeker het bezoeken waard. Vergeet tijdens je citytrip niet om het sfeervolle, oude centrum Ribeira te bezichtigen. Geniet van de heerlijke (vis)restaurants en breng een bezoek aan een van de vele wijnkelders in de wijk Vila Nova. Een leuke citytrip naar Porto is zeker een aanrader door de bruisende sfeer en cultuur!

Lees meer

Populaire citytrips Porto

Citytrip Porto

Porto is na Lissabon de grootste en belangrijkste stad van Portugal. Net buiten Porto ligt de luchthaven Francisco Sa Carneiro. Hier vertrekken dagelijks vluchten vanuit Nederland en België, dus het vliegen naar Porto is gemakkelijk. Een vlucht duurt gemiddeld 2,5 uur. In Porto zijn meer dan genoeg hotels en appartementen te vinden. De meeste hotels liggen in de buurt van Ribeira. Ribeira is een wijk in het stadscentrum van Porto. Porto in de zomer is lekker warm rond de 25 graden en er staat altijd een heerlijk windje door dat het dichtbij de zee ligt. De beste reisperiode is van mei t/m oktober.

Boottocht op de Duoro

Vanaf de kade in de wijk Ribeira vertrekken er regelmatig rondvaartboten. De tocht wordt gemaakt op een Rabelo boot. Een Rabelo boot werd vroeger gebruikt voor portvaten. De populairste en langste tocht duurt ongeveer een uur. De tocht is langs verschillende bruggen die Gaia en Porto met elkaar verbinden. Een aanrader voor tijdens de zonsondergang.

Historische tram

Je kunt Porto te voet bekijken maar nog leuker vanuit de historische tram. De tram is een veel gebruikte manier om de stad te verkennen door toeristen. Er zijn drie plaatsen in het centrum die nog klassieke tramlijnen hebben. De tram maakt deel uit van het openbaarvervoernetwerk. Bezoek je Porto tijdens een citytrip of weekendje weg, verstandig is het dan om een openbaarvervoerpas of kaartje aan te schaffen.

Porthuizen

Porto dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de Port. Natuurlijk mag een portproeverij tijdens je bezoek aan de stad niet missen. De porthuizen liggen dichtbij elkaar als je de brug oversteekt. De portproeverij bestaan uit het proeven van verschillende soorten port. Lekker in combinatie met een heerlijke kaasplank. Ook leuk om te weten is dat het eten in Porto relatief goedkoop is. Een heerlijke vakantie Porto is dus gegarandeerd!