Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Madeira ×
    • Funchal ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Funchal? Last minute Funchal en all inclusive Funchal vind je op Prijsvrij.be. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Funchal van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Funchal te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Funchal is de hoofdstad van het bloemeneiland Madeira, wat behoort tot Portugal.

Lees meer

Populaire vakanties Funchal

Funchal - Historische stad met idyllische stranden

Deze stad is voor toeristen de grootste trekpleister van het eiland. Funchal is gelegen tegen de heuvels van een schitterende baai. De naam Funchal komt voort uit 'Funcho'; het kruid venkel wat werd gevonden bij de ontdekking van het eiland. Kort na de ontdekking van het eiland Madeira in de 15e eeuw werd de stad gesticht, waardoor Funchal een rijke geschiedenis kent.

 

Het is een stad met tal van bezienswaardigheden, zoals de kathedraaal Sé. De kathedraal ligt in de oudste wijk van Funchal, namelijk Zona Velha. Het is een wirwar van kleine straatjes waar ook het Museu de Arte Sacra is gevestigd. Verder telt Funchal nog een tiental andere musea over uiteenlopende onderwerpen maar het Museu Quinta das Cruzes of huis van de kruisen is echt een aanrader. Natuurlijk heeft ook Funchal zijn botanische tuin, de 'Jardim Botanico', hier kan je genieten van prachtige vergezichten. Maar dit is niet de enige. De stad heeft ook nog andere tuinen die geopend zijn voor het publiek. Ook bezienswaardig is het Convento de Santa Clara, een kloosterkerk en de Mercado dos Lavradores. In deze drie verdiepingen tellende markthal zijn alle ambachten vertegenwoordigd.