JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bouwverlof 2024 » Goedkope aanbiedingen » Prijsvrij.be
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Schoolvakantie
Zoek vakanties

Top 10 bouwverlof-vakanties

Hieronder vind je een overzicht van de populairste hotels om te verblijven tijdens bouwverlof!

* Prijs kan i.v.m. beschikbaarheid tot moment boeking wijzigen.

Bouwverlof

Gedurende het bouwverlof zijn veel bouwbedrijven in België gesloten. Dit is over het algemeen voor een periode van 3 weken. Het bouwverlof wisselt per regio. Zo zullen steden in het noorden andere weken bouwverlof hebben dan de regio Brussel. Dit werkt hetzelfde als bij lagere- en middelbare scholen. Veel bouwbedrijven houden zich aan het bouwverlof. Echter is dit niet verplicht. Het kan dus zijn dat je in de bouw werkt, maar geen bouwverlof hebt. Om het vinden van een vakantie in deze periode wat makkelijker te maken vind je op deze pagina alle informatie die je moet weten voor een vakantie naar jouw favoriete bestemming tijdens het bouwverlof!

Bouwverlof 2024

Brussel/Halle/Vilvoorde

8 juli t/m 2 augustus 2024

Nu zoeken


West-Vlaanderen/Lokeren

22 juli t/m 9 augustus 2024

Nu zoeken


Antwerpen/Limburg/Oost-Vlaanderen/Vlaams-Brabant
15 juli t/m 2 augustus 2024
Nu zoeken

Voor wie geldt het bouwverlof?

Het bouwverlof is bedoeld voor iedereen die in de bouw werkt. Bedrijven zijn niet verplicht een bouwverlof te hanteren. Echter zijn er wel veel bedrijven in België die zich aan deze periode houden. Het gehele bedrijf is 3 weken vrij en de bouw ligt dan tijdelijk stil.

Bouwverlofregio’s

In België wordt het bouwverlof opgedeeld in verschillende regio’s: Brussel-Halle-Vilvoorde, Antwerpen/Mechelen, Leuven, de Provincie Limburg, Oost-Vlaanderen, zonder Lokeren en Hamme, Lokeren en Hamme, Luik-Huy-Waremme, de Provincie West-Vlaanderen, de Provincie Namen en Luxemburg. Deze regio’s lopen gedeeltelijk samen met de zomervakanties van scholen. De volgorde van deze regio’s wisselt ieder jaar en veel van deze regio's vallen in dezelfde vakantiedagen. Wil je de vakantiedata van alle schoolvakanties weten? Bekijk dan onze speciale pagina met informatie over alle schoolvakanties.

Wanneer boeken voor het bouwverlof in 2024?

Het bouwverlof is een van de drukste vakantieperiodes. Om er zeker van te zijn dat er nog hotelkamers beschikbaar zijn in een hotel op jouw favoriete vakantiebestemming is het daarom verstandig om jouw vakantie tijdens bouwverlof vroeg te boeken. Of het nu om een zonvakantie, een verre reis of een weekendje weg gaat.

In het vroegboekseizoen profiteer je van vroegboekkorting en heb je de meeste keuze uit verschillende accommodaties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe all inclusive hotel in Griekenland of juist kiezen voor één van die populaire topcampings in Frankrijk of Spanje. In het vroegboekseizoen zijn er nog genoeg hotelkamers, staanplaatsen en vluchten beschikbaar. Daarom is het vroegboekseizoen perfect om jouw bouwvakantie alvast te boeken. Dus, waar gaat jouw vakantie in het bouwverlof heen? 

Veelgestelde vragen over het bouwverlof

De vakantiedata van het bouwverlof in 2024 is verschillend per regio. Bekijk hierboven de verwachte bouwverlofvakanties per regio in België. 

Velen die in de bouw werken zijn tijdens het bouwverlof 3 weken vrij. Tijdens het bouwverlof kun je dus 3 weken op vakantie.

Tijdens het bouwverlof kun je eigenlijk overal naartoe op vakantie. Dit hangt geheel af van jouw eigen voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fijne zonvakantie, een verre reis of een leuke citytrip. Bij Prijsvrij Vakanties heb je de keus uit vele bestemmingen met een ruim aanbod aan accommodaties.