JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Vakantie tips & bezienswaardigheden van Madeira

De leukste vakantie tips & bezienswaardigheden voor bloemeneiland Madeira

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-07-2021

Welkom op Madeira; het prachtige eiland van Portugal dat ook wel het Hawaï van Europa wordt genoemd. Dit komt natuurlijk door de talloze prachtige bloemen die er te vinden zijn, maar veel minder bekend zijn de hoge golven die je langs de kust kunt vinden. Voor een rustgevende vakantie vol natuurschoon zit je dus zeker goed op Madeira, maar speciaal voor de sportievelingen die wel van een beetje avontuur houden hebben wij deze blog geschreven. Je vindt hier namelijk de coolste uitstapjes tijdens jouw vakantie op Madeira, allemaal gerelateerd aan actie. Dus laat de voorpret maar beginnen en kies jouw favoriete tip.

Surfen op Madeira

Zoals gezegd zijn de golven zeker niet mis langs de kust van Madeira. Surfen mag dan ook absoluut niet ontbreken bij onze highlights tijdens jouw vakantie op dit schitterende Portugese eiland. Ben je een redelijk beginnende surfer? Dan is Faja da Areia de perfecte spot voor jou! Ondanks dit aan de noordkust ligt, rijd je hier vanuit het zuidelijk gelegen Funchal al in een kleine veertig minuten naartoe. Ben je al wat verder gevorderd? Dan zijn de golven bij Paul do Mar ideaal, wat op zo’n 20 kilometer rijden van Arco de Calheta ligt.

Hoteltip: Pestano Casino Park*****

Hike met zonsopkomst naar de top van de hoogste berg

Een andere highlight van Madeira is een hike naar de top van de Pico Ruivo, het hoogste gebergte van Madeira. Dit gebergte ligt midden op het eiland en is maar liefst 1862 meter hoog! Je kunt de auto tot 10 kilometer afstand van de top parkeren, waarna je een waanzinnige hike omhoog kunt maken. Doe dit wel alleen bij goed weer, zodat je zeker weet dat het veilig is. Extra tip: ga voor de maximale ervaring door vóór zonsopkomst boven te zijn en van het panoramische uitzicht te genieten terwijl de lucht prachtig kleurt als de zon opkomt.


Hoogste punt van Pico Ruivo

Canyoning op Madeira

Ben je na het surfen en hiken op zoek naar nog meer avontuur? Dan kun je nog extremer gaan door te gaan canyoning. Dit is een verzamelnaam voor onder andere abseilen in een waterval, het beklimmen van rotsen, zwemmen en het springen van rotsen. Het binnenland van Madeira is uitermate geschikt voor deze avontuurlijke sport, waarbij je van de éne bezienswaardigheid in de andere valt. En dit allemaal terwijl je tussen de rotsen klautert en van watervallen afspringt.


Risco waterval op Madeira


Is jouw bloed al sneller gaan stromen bij het lezen van deze tips? Dan is een avontuurlijke vakantie op Madeira zeker weten iets voor jou! Je vindt de activiteiten verspreid over het hele eiland, dus kies jouw favoriete bestemming en wij tonen al onze accommodaties. Enjoy!