JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tips voor een lange autoreis » Prijsvrij Vakanties

Tips voor een lange autoreis

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 12-10-2021

Ga je lekker met de auto op vakantie dan heb je op de bestemming alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Handig om de omgeving te kunnen ontdekken en veel verschillende plekken te kunnen bezoeken. Hier hoort natuurlijk ook bij dat er een lange autoreis aan vooraf gaat. Dit hoeft echter helemaal geen probleem te zijn, want met onze tips voor een lange autoreis vliegt de tijd en heb je ook nog veel lol. Laat die autoreis maar komen!

Tip 1: maak de tussenstop een leuke tussenstop

Even de benen strekken, een beetje frisse lucht opsnuiven en wat eten en drinken. Onmisbaar bij een lange autoreis, maar je hoeft echt niet altijd bij een tankstation te stoppen om even bij te komen. Kijk daarom voor vertrek wat de route is, en welke leuke dorpjes je vlak bij de snelweg vindt op de momenten dat je even wilt stoppen. Zo combineer je het leuke met het aangename. Extra voordelen: het eten is een stuk lekkerder bij een restaurantje dan bij een tankstation en de benzine een stuk voordeliger náást de snelweg dan erlangs. Zorg er wel voor dat je geen drukke stad in hoeft, zodat de tussenstop niet onnodig lang wordt.


Colmar vlakbij de snelweg in Frankrijk & Bacharach vlakbij de snelweg in Duitsland

Tip 2: zorg voor leuke spelletjes

Als je zorgt dat er wat te doen is tijdens een autoreis dan zal de tijd een stuk sneller gaan. Natuurlijk kun je de kinderen achter een scherm zetten zodat ze een filmpje kunnen kijken (vooral lekker als je zelf even rust wilt), maar het is ook leuk om met elkaar een spelletje te spelen. De bestuurder moet natuurlijk goed op blijven letten, dus ga bijvoorbeeld voor een spelletje waarbij de ogen op de weg gericht kunnen blijven. Woordspelletjes en raadspelletjes zijn hierbij perfect, zoals het raden van een bekend persoon of het vormen van een nieuw woord op basis van de laatste letter van het vorige woord. Zeg ik bijvoorbeeld ‘slang’, dan maak jij een nieuw dier dat begint met de letter ‘G’.

Tip 3: leer elkaar nóg beter kennen door een vraag-app

Of je nu mét of zonder kinderen reist, het stellen van nieuwe en gekke vragen zorgt altijd weer voor leuke gesprekken. Er zijn veel verschillende apps beschikbaar die honderden vragen hebben verzameld en onderverdeeld in categorieën. Zo kom je bijvoorbeeld te weten wat het meest gênante is dat jouw partner ooit heeft meegemaakt, en of de kinderen wel eens een leugentje om bestwil hebben verteld. Geloof ons: door de gesprekken die ontstaan vliegt de tijd voorbij.


Uitzicht vanuit de auto


Tijdens een lange autoreis komen er vaak spontane spelletjes op gang, die wel eens voor een leuke traditie kunnen zorgen. Heb jij zo’n traditiespelletje dat je met ons wilt delen? Dan horen wij dit heel graag, en wie weet help jij zo een ander weer een lange autoreis leuker te maken.