Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Dominicaanse Republiek ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Dominicaanse Republiek

Zin in een tropische zonvakantie? Stop met zoeken! De Dominicaanse Republiek heeft alle elementen voor een geslaagde vakantie. Witte bounty stranden met mooie palmbomen en een heerlijke temperatuur van rond de 30° graden, het gehele jaar door. Als je toe bent aan avontuur trek je een dag het tropische regenwoud in of bezoek je de kleurrijke hoofdstad Santo Domingo. Vanaf Punta Cana kan je een bezoek brengen aan het eiland Isla Saona, bekend van de 'Bounty' reclame. Daar zwem je in een helderblauwe zee en spot je de mooiste zeesterren. Aan het einde van de dag kun je jezelf heerlijk in de watten laten leggen in één van de luxe all inclusive resorts aan de Noordkust, Oostkust of Zuidkust. Zo is er voor ieder wat wils in de Dominicaanse Republiek!

Lees meer

Populaire vakanties Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek – Exotische schoonheid

De Dominicaanse Republiek is een land in het Caribisch gebied, en ligt op het oostelijk deel van het eiland Hispaniola. Op de westkant van Hispaniola ligt Haïti. In het noorden grenst het eiland aan de Atlantische Oceaan, in het zuiden aan de Caribische Zee. Het landschap van de Dominicaanse Republiek is zeer veelzijdig, van tropisch regenwoud tot alpiene bergstreken tot woestijnachtige droogtegebieden. Indrukwekkende gebergten lopen over het eiland en verdelen het in verschillende gebieden met elk weer een ander klimaat.

Prachtige 'bounty'-stranden

De Dominicaanse Republiek heeft de meeste en mooiste stranden van het Caribische gebied, zowel langs de Atlantische Oceaan als de Caribische Zee. Er zijn kilometerslange stranden maar ook kleine, door groen en rotsen omringde strandjes. Sommige schitterend gelegen stranden zijn nog nauwelijks door toeristen ontdekt.

 

Ook de eilandjes voor de kust hebben vaak prachtige stranden. Enkele van die eilanden zijn La Matica, Isla Beata, Isla Catalina, Isla Saona, Cayo Levantado, een eiland in de Baai van Samaná in het noordoosten, en de cayos Siete Hermanos, een groep van zeven kleinere eilanden. De meeste vakantiegangers bezoeken de Dominicaanse Republiek voor het heerlijke klimaat en de eindeloze palmenstranden. In badplaatsen als Punta Cana, Puerto Plata, Boca Chica en Juan Dolio liggen vele grote resorts waar je je heerlijk kunt laten verwennen. Sosúa en Cabarete zijn favoriet bij surfers, duikers en zeilers. De onderwaterwereld is hier adembenemend mooi.

Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

Dit zonovergoten eiland heeft echter nog veel meer te bieden. Zo vind je in de binnenlanden bergen, watervallen, vruchtbare valleien en tropisch regenwoud. De kleurrijke hoofdstad Santo Domingo heeft vele koloniale overblijfselen zoals prachtige paleizen en historische gebouwen. Het is een bijzondere stad om te slenteren langs lommerrijke pleintjes en door smalle straatjes. Ontdek de uitgebreide winkelmogelijkheden van deze bruisende stad en geniet van heerlijke gerechten zoals de nationale schotel sancocho in de vele restaurants. Duik het nachtleven in en dans de merengue of bachata, natuurlijk onder het genot van een overheerlijke rumcocktail.

 

Isla Catalina is een koraaleiland voor de kust bij La Romana en is tot beschermd gebied verklaard en onderdeel van het Parque Nacional del Este. Om een groot deel van het eiland loopt een rif. Het zuidoosten bestaat grotendeels uit een groot vlak kalkstenen plateau, in het noorden begrensd door de Cordillera Oriental en in het noordoosten door het moerassige gebied van Los Haitises. Vanwege de kalkachtige ondergrond hebben zich hier vele ondergrondse rivieren en grotten gevormd. De mooiste grottenstelsels vind je bij La Romana en in het Parque Nacional del Este.

 

Uniek is de Laguna Grí-Grí aan de noordkust, een lagune die omringd wordt door mangroves. Bijzonder is een karstgrot, een koraalrif en een vleermuisgrot vol stalagmieten en stalactieten.

 

Tenslotte telt de Dominicaanse Republiek telt vele watervallen: de ca. 10 km buiten Constanza gelegen waterval Aguas Blancas stort zich 83 meter in de diepte. De waterval ‘Cascade del Limón’ op het schiereiland Samaná is in 1998 tot nationaal monument verklaard.