JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Vakantie Canarische Eilanden » Goedkope Deals 2023 | Prijsvrij.be
Filters
Bestemming
Sorteer op:
Best deal garantie
Geen boekingskosten
1 Volgende
Onze vakanties naar Canarische Eilanden krijgen gemiddeld een 8 uit 31.315 beoordelingen
Vakantie Canarische Eilanden
vakanties gevonden
Bekijk aanbod
Reizigersinformatie
Valuta

Euro (EUR)

Tijdsverschil

-1 uur

Taal

Spaans

Vluchtduur

4 uur

Visum

Nee

Vaccinatie

Nee

Veelgestelde vragen over Canarische Eilanden

Hoeveel verschillende Canarische Eilanden zijn er?

De Canarische Eilanden bestaan uit 7 eilanden: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, Las Palmas, La Gomera en El Hierro.

Vakantie Canarische Eilanden welk eiland?

Alle Canarische Eilanden zijn prachtig en het is er heerlijk weer. We zetten op een rijtje naar welke eilanden je het beste heen kunt gaan voor een bepaald type vakantie.

• Gran Canaria is een goede strandvakantiebestemming met mooie stranden en drukke badplaatsen. Ook is hier veel mooie natuur te vinden zoals de zandduinen en een beschermd biosfeerreservaat. Wandelaars kunnen hier dus ook terecht.

• Tenerife is een populaire keuze voor een zonvakantie en Tenerife beschikt daarnaast over prachtige natuur. Op het vulkanische eiland kan goed gewandeld worden door de ruige landschappen en leuke dorpjes. Het eiland beschikt over de hoogste berg van Spanje.

• Lanzarote heeft een ongerepte natuur en is ideaal voor een actieve vakantie. Het vulkanische eiland biedt prachtige wandelpaden en bijzondere lavalandschappen.

• Fuerteventura is geliefd bij watersport-, en wandelliefhebbers. Het is hier iets minder toeristisch dan in Gran Canaria en Tenerife en naast watersporten vind je hier fantastische stranden.

• La Gomera bezit ongerepte natuur, groene valleien en pittoreske dorpjes. Het eiland beschikt over een natuurpark dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Op het eiland komt geen massatoerisme voor.

• La Palma is een goede keuze voor natuurliefhebbers. Het eiland is minder toeristisch dan de grotere eilanden. La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en is een UNESCO biosfeerreservaat, wat betekent dat hier veel mooie natuur is.

• El Hierro is het kleinste eiland en is het meest afgelegen eiland van de Canarische Eilanden. Voor een actieve vakantie zonder massatoerisme is dit een goede keuze. Naast wisselende bijzondere landschappen kun je hier ook goed duiken.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor de zomer, maar ook ideaal voor een winterzonvakantie dankzij de gunstige ligging dicht bij Afrika. In de maanden juli en augustus zijn de temperaturen het hoogste. Als je de hitte wil vermijden zijn mei tot en met juni en september tot en met oktober de beste reismaanden.

Hoelang is het vliegen naar de Canarische Eilanden vanuit Nederland?

• Gran Canaria: ongeveer 4 uur en 10 minuten

• Lanzarote: ongeveer 4 uur en 15 minuten

• Fuerteventura: ongeveer 4 uur en 30 minuten

• Tenerife: ongeveer 4 uur en 20 minuten

• Las Palmas: ongeveer 4 uur en 10 minuten

• El Hierro: er gaan geen directe vluchten. Vanaf Tenerife is het 40 minuten vliegen

• La Gomera: er gaan geen directe vluchten. Vanaf Tenerife is het 30 minuten vliegen

Hoe is het weer op de Canarische Eilanden?

Het weer op de eilanden komt overeen met elkaar. De eilanden hebben warme zomers en aangename winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden liggen rond de 30 graden. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 18-20 graden. In Gran Canaria, Tenerife en La Palma is de kans op regen het grootst in de wintermaanden en Fuerteventura en Lanzarote zijn de zonnigste eilanden. Op de eilanden kan veel wind staan en dan voornamelijk op de eilanden Tenerife en Lanzarote.

Wat te doen in de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden zijn erg divers. Dankzij het warme weer is het een geschikte bestemming voor een strandvakantie, maar ook om mooie natuur te ontdekken zit je hier goed! Op de meeste eilanden kan er goed gewandeld worden. Naast het bewonderen van de natuur en het bezoeken van de mooie stranden zijn er tal van culturele bezienswaardigheden in verschillende pittoreske stadjes. Bezoek bijvoorbeeld musea en kerken. Een aanrader is het huren van een auto om het hele eiland te verkennen. Tot slot ben je natuurlijk in Spanje, dus probeer verschillende restaurants om de lekkerste paella en tapas te ontdekken!

Welk Canarische Eiland is het grootst?

Tenerife is het grootste Canarische Eiland. El Hierro is het kleinste eiland.

Waarom Prijsvrij?

Geen boekingskosten
Uitstekende klantenservice
Alle deals en acties op één site
Bekend van TV