Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Egypte ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Egypte is het paradijs voor de zon- en duikliefhebbers! Prachtige koraalriffen en exotische vissen zijn te bewonderen in de onderwaterwereld. Ook staat Egypte bekend om de luxe all inclusive vakanties, een ideale locatie voor jouw volgende zonvakantie. Aan de Rode Zee liggen vele luxueuze resorts. Wist je trouwens dat meer dan 90% van Egypte uit wonderschone woestijngebieden bestaat? Je kunt vanuit je hotel meestal een dagtocht boeken om deze woestijn van dichtbij te bekijken. Een erg gave ervaring! Ook kun je een ritje op een kameel maken of op een quad rijden. Een ervaring om nooit te vergeten! Weet jij al of je naar Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh of een van de andere badplaatsen wilt?

Lees meer

Populaire vakanties Egypte

Egypte – Land van farao's, zon, zee en strand

Beleef de Arabische tradities tijdens jouw vakantie Egypte. Dit land is gevestigd in het noordoosten van Afrika en grenst in het noorden aan de prachtige Middellandse Zee en in het oosten aan de Rode Zee. Het overgrote deel van dit land bestaat uit wonderschone woestijngebieden. In het westen van Egypte ligt de Libische Woestijn en in het extreme zuiden ligt de Nubian Woestijn uitgebreid met vele duinen en zandige vlaktes.


De meeste mensen die aan Egypte denken verwachten veel antiquiteiten, maar dit land heeft veel meer te bieden. Het is in de eerste plaats een uitstekende plaats om de erfenis van de oude wereld te bewonderen, denk aan de Piramides en de prachtige tempels. Egypte is ook een deel van het ‘Heilige land’ daardoor zijn bezichtigingen aan godsdienstige monumenten zeer populair. Tevens biedt Egypte ultieme natuur en woestijnwandelingen, unieke duiksites, verschillende golffaciliteiten en schitterende vis en vogel expedities. Geniet van de wonderbaarlijke Rode Zee of maak een luxe cruise op de onmisbare rivier van Egypte, de Nijl.

Het historische noorden van Egypte

De hoofdstad van Egypte, Cairo, is één van werelds grootste stedelijke stad waar vele bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Treed in de Arabische cultuur en bezichtig deze hoogtepunten met inbegrip van de piramides van Giza, oude tempels of graven, Christelijke kerken, prachtige moslimmonumenten en natuurlijk het Egyptische Museum. Zet voet in Egypte wat garant staat voor een onvergetelijke vakantie.

De Nijldelta is een vruchtbaar, groen gebied ten noorden van Caïro. Door de vele ruïnes en archeologische schatten is de Nijldelta een must voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. In Alexandrië is Fort Qaitbey gebouwd op de ruïnes van de beroemde vuurtoren. Op de plek van de eeuwenoude bibliotheek staat sinds 2003 het moderne Bibliotheca Alexandrina. Aan de kust van havenstad Alexandrie zijn verschillende strandjes te vinden. Wandel bij zonsondergang over de Corniche, de wijde boulevard, en ga dineren in een van de vele restaurants waar verrukkelijke visgerechten op het menu staan.