Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

Het eeuwenoude Rome in Italie is één van de mooiste steden van Europa en perfect voor een citytrip of weekendje weg. Het is de hoofdstad van Italië en ligt in het midden van het land aan de rivier de Tiber. Rome is een grote culturele schatkist waar je tal van indrukwekkende bezienswaardigheden kunt bekijken. Absolute aanraders zijn onder andere Vaticaanstad, de Sint-Pieterskerk, het Colosseum en de Trevi-fontein. Naast de vele bezienswaardigheden zijn er ook talrijke parken en musea te bezoeken. In Rome kan je daarnaast lekker eten en leuk uitgaan in hippe cafés en clubs. De schilderachtige straten met gezellige pleinen, winkels en terrassen zijn erg uitnodigend. Ontdek zelf deze prachtige stad!

Lees meer

Populaire citytrips Rome

Rome - De 'eeuwige stad'

Rome is een prachtige stad met een keur aan historische gebouwen en pleinen. Loop tijdens je vakantie in Rome rond in Vaticaanstad, het onderkomen van de Paus en bewonder onder andere de enorme Sint-Pieterskerk. Maar ook het Colosseum, de Sixtijnse kapel, het Pantheon, de Trevi-fontein en het Forum Romanum zijn zeker een bezoekje waard. Dit zijn slechts enkele van de topattracties die je tijdens een paar dagen weg in deze Italiaanse hoofdstad beslist gezien moet hebben. Wij bieden veel hotels in Rome aan vanuit waar je gemakkelijk deze highlights kunt bezoeken. 

Winkelen, terrassen en uitgaan in Rome

Naast de vele historische bezienswaardigheden vind je in Rome diverse parken en musea die een bezoek aan deze bruisende wereldstad helemaal de moeite waard maken tijdens een weekend weg. Om maar te zwijgen over de trendy winkels, cafés, bars, restaurants en schilderachtige pleintjes met gezellige terrasjes die volop aanwezig zijn. Neem bijvoorbeeld Piazza Navona, wat vooral bij kunstenaars erg in trek is en bovendien drie prachtige fontijnen bevat. Ook Campo de Fiori is zo'n karakteristiek plein waar je niet alleen lekker kunt eten maar ook wekelijks de markt plaatsvindt.

In het centrum van Rome kun je ook zeer goed winkelen, Via del Corso is de bekendste winkelstraat. Deze 1,5 km lange straat is gevuld met tal van warenhuizen en winkelketens. Zin in een avondje uit? In de wijk Monte Testaccio vermaak je je tot in de kleinste uurtjes.

Heerlijk eten in Rome

Lekker eten en drinken vormt een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur. Dit zal je dan ook goed merken tijdens een bezoekje aan de Italiaanse hoofdstad. Er zijn tal van eetgelegenheden waar je echte Italiaanse pasta’s, spaghetti ’s, pizza’s en andere heerlijke gerechten kunt bestellen. Dé uitgelezen plek voor een heerlijk diner is de wijk Trastevere. Deze typische volkswijk barst van de gezellige pittoreske straatjes met unieke winkeltjes, maar bovenal ontzettend veel goede en betaalbare restaurants.

Daarnaast staat Italië ook zeker bekend om het lekkere ijs. Drie ijsjes per dag, dat is het minste wat je moet eten wanneer je alle verrukkelijke ijssmaken wilt uitproberen. Kortom: plan jouw volgende citytrip of weekendje weg naar Rome!


Blogs
 • Foto
  Lekkerste restaurantjes in het zonnige Rome
  02 november 2021

  Waar denk je aan bij een heerlijke citytrip? Waarschijnlijk komen dingen als lekker weer, cultuur en winkelen hier zeker in voor. Maar wat is er misschien wel het állerbelangrijkste tijdens eens citytrip? Lekker eten en drinken natuurlijk!

  Restaurants in Rome
 • Foto
  Citytrip Rome: de beste highlights!
  01 februari 2021

  Rome heeft zó veel bezienswaardigheden, dat je hier gemakkelijk 1 week kan spenderen. Wij hebben de beste bezienswaardigheden van Rome op een rij gezet. Deze highlights mogen niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Rome!

  Rome: de highlights!