Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Griekenland ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Het eiland Kos behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van Griekenland en biedt alle elementen voor een heerlijke zonvakantie! Naast zonbestemming staat het eiland ook bekend als fietseiland. De voornamelijk vlakke omgeving biedt de ideale omstandigheden voor fietsers. Ook kan u zich gemakkelijk verplaatsen met een scooter of huurauto. Zo kan u gemakkelijk de schilderachtige dorpjes en warmwaterbronnen ontdekken. Kos-stad is de hoofdstad en tevens de grootste stad van het eiland. Er zijn diverse historische bezienswaardigheden die uw bezoek zeker waard zijn. Ook kan u vanuit Kos-stad een bezoek brengen aan het Turkse Bodrum. Zo combineert u 2 landen in 1 reis! 

Lees meer

Populaire vakanties Kos

Kos - Hét fietseiland van Griekenland

Kos ligt in het oosten van het Griekse gebied, vlakbij Turkije. Doordat het eiland bijna alleen maar uit laagland bestaat en dat veel mogelijkheden tot fietsen geeft wordt Kos ook wel gezien als het fietseiland van Griekenland. Een fietsvakantie op Kos in Griekenland is dus ook heel goed mogelijk!

Tijdens een verkennings(fiets)tocht over het eiland zal u behalve oude architectonisch belangrijke ruïnes en moderne, trendy badplaatsen ook de authentiek Griekse, pittoreske Asfendiou-dorpen ontdekken, waarvan Lagoudi en Dimitrios er twee zijn.

Rijke historie in een mooie omgeving

Het eiland Kos is met recht een populaire vakantiebestemming. De belangrijke historische bezienswaardigheden, de rijke natuurlijke omgeving, trendy badplaatsen en schilderachtige dorpjes maken deze bestemming erg geliefd. Kos is daarnaast bekend als geboorteplaats van de oude Griekse god Hippocrates.

Kos-stad is de hoofdstad van het eiland en is een populaire badplaats met veel restaurants, bars en meerdere discotheken. In Kos-stad vind u het Johannieterkasteel, de oude burcht. Palaio Pyli is een verlaten Byzantijnse stad waarvan de resten nog te zien zijn. 

Het eiland heeft lange, witte stranden met een helderblauwe zee. Psalidi heeft daarnaast ook enkele natuurlijke warmwaterbronnen, waarvan geloofd wordt dat ze genezende krachten hebben. Kos is echter vooral bekend vanwege de historische waarde van het eiland.