JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Kamperen voor beginners: de leukste verblijfplaatsen!

Kamperen voor beginners: de leukste verblijfplaatsen!

Auteur: Marloes  Gepubliceerd op: 08-03-2023

Kamperen is al jarenlang razend populair. Veel Nederlands en Belgen vertrekken iedere zomer weer op kampeerreis. Frankrijk, Spanje en Italië zijn hierbij favoriet! Kamperen kan back to basic met je eigen tent, gaspit en kookstel. Maar ook kamperen met de vouwwagen of caravan is erg gewild. Liever iets meer gemak of luxe? De kampeerplekken van tegenwoordig bieden niet alleen staanplaatsen aan. Vaak zijn er ook volledig ingerichte tenten, stacaravans of bungalows beschikbaar!

Waarom is kamperen zo populair? Het gevoel van vrijheid, het samen zijn in de natuur en gezelligheid! Dit zijn de belangrijkste aspecten voor kampeerders. De laatste jaren is de behoefte aan comfort wel gegroeid. Daarom breiden veel kampeergelegenheden het aanbod uit. Voorheen kon je bijvoorbeeld alleen staanplaatsen reserveren. Tegenwoordig is er meer luxe mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een volledig ingerichte tent, stacaravan, chalet of bungalow. Ook een boomhut of pipowagen behoort soms tot de mogelijkheden. Zo krijgt die typische kampeerreis ineens een heel andere beleving!


Kamperen in de natuur 

Vooraf boeken of op de bonnefooi kamperen

Ben jij een fervent kampeerder? Dan trek jij misschien wel jaarlijks op de bonnefooi naar je volgende vakantiebestemming. Voor de beginnende kampeerders; op de bonnefooi houdt in dat je geen verblijf regelt. Je vertrekt op goed geluk. Vaak wordt de bestemming wel vooraf bepaald. Maar ter plaatse zie je wel waar je precies beland. En dan is het altijd nog de vraag of er nog plek is. Soms kan het ook voorkomen dat een kampeerplaats bij aankomst vol is. Dan rij je door naar de volgende voor een nieuwe poging.

Deze manier van reizen is helaas niet voor iedereen weggelegd. Veel kampeerders willen  toch wel weten waar ze aan toe zijn. Ook zien veel reizigers op tegen de rompslomp van het zoeken naar een geschikt verblijf ter plaatse. Daarom boeken veel reizigers tegenwoordig de verblijfplaats vooraf. Vooral grote kampeergelegenheden en het zomerseizoen zijn hierbij favoriet. Deze kunnen soms zelfs al een jaar van tevoren vol geboekt zitten!


Voorbeeld stacaravan 

Kamperen in alle soorten en maten

Kampeergelegenheden zijn er in alle soorten en maten. Dit varieert van kleinschalige kampeerplekken met slechts enkele plaatsen tot grote velden met meer dan 500 plaatsen. De faciliteiten per accommodatie kunnen ook flink verschillen. Voor ieder type reiziger is er wel een geschikte kampeerplaats te vinden. Voor kamperen ben je dan ook nooit te oud of te jong. Rustzoekers kiezen voor kleinschalige plaatsen met beperkte faciliteiten. Voor families met kinderen zijn er ook grote 5-sterren kampeerplaatsen met vele zwembaden, animatie en uitgebreide faciliteiten. Sommige kampeerverblijven hebben zelfs een waterpark!

Ook qua prijs zijn er enorme verschillen. Hoe meer faciliteiten er aanwezig zijn en hoe luxer, hoe meer je natuurlijk betaalt. De prijzen zijn uiteraard ook seizoensgebonden. Dat wil zeggen dat je in de populaire vakantieperiodes meer betaalt als wanneer je buiten het seizoen om reist.

De meest populaire vakantielanden voor kampeerreizen bij Belgen zijn o.a. Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Maar ook kamperen in eigen land en België is erg populair. Vooral de zomervakantie is een populaire periode om te kamperen. Dit komt doordat kampeerders vaak langer op vakantie gaan. In de zomer is hier dan ook meer tijd voor. Daarnaast zijn de temperaturen erg aangenaam!

Kamperen met Prijsvrij Vakanties

Naast zonvakanties, kan je ook bij Prijsvrij Vakanties terecht voor kampeervakanties. Wij bieden verschillende kampeergelegenheden aan in populaire vakantielanden als Frankrijk, Spanje en Italië, aan het Gardameer of Lago Maggiore. Liever iets anders? Denk dan eens aan bijvoorbeeld Kroatië, Slovenië of Oostenrijk. Een greep uit ons aanbod vind je hier:


Solaris Camping Resort, Sibenik - Kroatië

  • Le Pin Parasol, La Chapelle Hermier – Frankrijk: kindvriendelijk familieverblijf in een groene omgeving en met uitgebreid waterparadijs met glijbanen.


Le Pin Parasol, La Chapelle Hermier - Frankrijk


Village Park Albatrtos, San Vincenzo - Italië

  • Cypsela Resort, Playa de Pals – Spanje: luxe verblijf in een natuurrijke omgeving met uitgebreide faciliteiten voor jong en oud.


Cypsela Resort, Playa de Pals - Spanje 

  • Kompas Westende, Westende – België: gezellig familieverblijf vlakbij attractiepark Plopsaland en het strand.


Kompas Westende, Westende - België

Ben jij al eens gaan kamperen? Of hebben we je enthousiast gemaakt? Bekijk dan het volledige aanbod. De beste prijzen hebben wij al voor je onderhandeld, dus wacht niet te lang met boeken want vol = vol!