JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Last Minute Istanbul » Vakantie deals 2024 » Prijsvrij.be
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Last Minute Istanbul

Een last minute naar Istanbul is een feest voor al je zintuigen. De geur van specerijen in de bazaar, het geluid van de oproep tot gebed van moskeeën, het proeven van de heerlijke zoete gebakjes zoals Baklava… een citytrip naar Istanbul moet je meemaken! Wanneer je op korte termijn al een leuke citytrip wilt maken? Daarvoor hebben wij de beste last minutes verzameld. Ontdek de voordeligste deals voor een last minute naar deze gave Turkse stad op slechts 3 uur vliegen!

Last Minute Istanbul

Last minute citytrip naar Istanbul

Istanbul is een wereldstad van formaat. De ligging is zeer bijzonder, namelijk op de grens tussen Europa en Azië. De stad telt 15 miljoen inwoners die allemaal met elkaar samenleven en dat leidt tot een mooie cultuur. De Turkse stad is bekend om haar grote geschiedenis. Vroeger heette de stad Constantinopel en daar zijn nog enkele overblijfselen van over, zoals de Hippodroom. Tijdens een last minute citytrip naar Istanbul kun je dit én nog vele andere highlights bewonderen. Daarover lees je meer hieronder!  

Bezienswaardigheden voor jouw last minute naar Istanbul

In Istanbul speelt religie een belangrijke rol. Dat is terug te zien aan de vele moskeeën in de stad. De twee belangrijkste pikken we daar even uit. De Hagia Sophia moskee is hét stadssymbool van Istanbul. Ooit was dit gebouw een kathedraal, maar inmiddels een moskee waar vele inwoners gebruik van maken. Buiten gebedstijden is de Hagia Sophia vrij te bezoeken. Tegenover de Hagia Sophia ligt de Blauwe Moskee. Deze moskee is vernoemd naar de blauwe getinte decoraties binnenin. Wat ook bijzonder is aan de Blauwe Moskee is dat het 6 minaretten heeft. Er zijn weinig andere moskeeën met dit aantal. Ook de Blauwe Moskee is gratis toegankelijk op gezette tijden.

Pak tijdens jouw last minute in Istanbul ook zeker het Topkapi Paleis mee. In de Ottomaanse tijd verbleven hier de sultans. Met een rondleiding ontdek je de sierlijke vertrekken en botanische tuinen met fonteinen. Het Topkapi Paleis is het grootste en oudste paleis van Istanbul met een fantastisch uitzicht op de Bosporus.

Wat te doen tijdens een last minute in Istanbul?  

Een leuke activiteit om even het stadsleven te ontvluchten is een tocht met de veerboot naar de Prinseneilanden. Dit is een archipel van 9 eilanden vlak voor de kust van Istanbul. Hier vind je veel zomervilla’s van vermogende inwoners uit Istanbul. De eilanden zijn autovrij en met een rondrit met paard en wagen stap terug in de tijd op deze rustige eilanden.

Terug op het vasteland mag een bezoek aan de Grand Bazaar niet ontbreken. Sinds 1461 komen hier koopmannen samen voor het verkopen van hun waren. Inmiddels is deze grote bazaar een stuk toeristischer geworden en scoor je hier leuke souvenirs zoals aardewerk, tapijten en voetbalshirts. Tip: afdingen is hier haast een volkssport, probeer dit dan ook zeker! Tot slot kun je de Galatatoren beklimmen. Dit is een icoon in het Europese deel van de Turkse stad. Het gebouw torent hoog boven de stad uit. Je kunt de toren beklimmen voor een fantastisch uitzicht op de skyline van Istanbul. Ben je een voetballiefhebber? Check of er een voetbalwedstrijd van Fenerbache, Besiktas of Galatasaray is tijdens jouw last minute in Istanbul!

Last minute hotels in Istanbul

Voor jouw last minute citytrip naar Istanbul wil je natuurlijk overnachten op een locatie in het centrum of daar zeer dichtbij. Bij Prijsvrij Vakanties vind je hotels met goede recensies die dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden liggen. Zo bereik je snel het mooiste van deze bijzondere Turkse stad. En wist je dat wij ook nog eens de voordeligste prijzen aanbieden met onze Beste Promotie Garantie? Ga op zoek naar jouw favoriete hotel in Istanbul en beleef een onvergetelijke citytrip!