JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat zijn de Ionische Eilanden? » Prijsvrij Vakanties

Wat zijn de Ionische Eilanden?

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 21-12-2021

Dacht je dat je alleen enorme eilandgroepen in de Stille Oceaan vindt? Dan ken je waarschijnlijk

de Ionische Eilanden nog niet. Deze eilandengroep hoort bij Griekenland en vind je aan de Griekse westkust. Het kan zijn dat er nog steeds geen belletje is gaan rinkelen, maar als we de vier populairste eilanden noemen dan komt waarschijnlijk het ‘aha effect’. Dit zijn namelijk Corfu, Zakynthos, Lefkas en Kefalonia. In totaal zijn er veertien Ionische Eilanden, maar vandaag draait het alleen om de vier populairste eilanden. Dat is namelijk al moeilijk genoeg om uit te kiezen. Ga je mee naar deze prachtige zonvakantiebestemmingen?

Nooit meer naar huis op Corfu

Corfu is waarschijnlijk het meest bekende eiland van de Ionische Eilanden, en dit is niet zonder reden. Zodra je ook maar met één teen het vasteland van dit heerlijke eiland raakt ben je al verkocht. Je vindt er namelijk een heerlijke combinatie van een ruig en ongerept binnenland qua natuur, met een overdaad aan luxe aan de oneindige kust. Shoppen doe je in de leuke stadjes en cultuur snuiven kan eigenlijk op iedere vierkante meter. Kortom, je wilt nooit meer naar huis als je op Corfu bent.


De prachtige Kaap Drastis op Corfu, Griekenland

Schilderachtig Zakynthos

Griekenland beschikt over prachtige natuur, maar op Zakynthos wordt dit echt naar een hoger niveau getild. Zo vind je er bijvoorbeeld de Baai van Laganas, een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden en de plek waar je het eerste nationale marine park vindt. Ook kun je er een scheepswrak bezichtigen (Navagio Beach), maar het allermooist vinden wij waarschijnlijk toch wel de blauwe grotten van Skinari. Neem hier zeker je snorkel mee naartoe, want het heldere water stikt van de kleurige visjes.


Navagio strand op Zakynthos, Griekenland

Een eiland bereikbaar met de auto

Lefkas – ook wel Lefkada genoemd – is een eiland waar je vanuit het Griekse vasteland met de auto naartoe kan rijden. De robuuste stranden aan de westkust zijn het perfecte decor voor toffe sporten als paragliden terwijl je in het zuiden wat rustigere baaien vindt die perfect zijn voor wind- en kitesurfen. Natuurlijk kun je er ook ‘gewoon’ heerlijk ontspannen en van de prachtige natuur in het binnenland genieten.


Milos Beach op Lefkas, Griekenland

Archeologische hoogstandjes op Kefalonia

Hier hebben we het grootste Ionische Eiland te pakken, en dan ook nog eentje waar de Griekse mythologie hoogtij viert: Kefalonia. Duik in de wereld van de archeologische vondsten en ontdek zo het verhaal van het eiland. Er zijn talloze musea, Romeinse sites, kloosters en kerken te bezoeken op dit schitterende eiland. En dat alles met uitzicht op kleurige huisjes die tegen het strakblauwe zeewater afsteken.


Waarschijnlijk is je nu niet alleen duidelijk wat de Ionische Eilanden zijn, maar ook dat je hier zo snel mogelijk naartoe moet! Goede keuze, want welk eiland je ook kiest: vakantievieren kan er als de beste!