JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Ecotax Balearen: Toeristenbelasting

Ecotax Balearen: Toeristenbelasting

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 29-08-2020

Op de Spaanse Balearen (Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca) wordt tegenwoordig een Ecotax geheven. Ga je dus deze zomer naar één van deze Spaanse eilanden, betaal je op je vakantiebestemming nog een extra toeristenbelasting. In deze weblog hebben wij de meest gestelde vragen over de Ecotax voor je op een rijtje gezet.

Spaanse Balearen

Wat is de Ecotax Balearen?

De Ecotax Balearen wordt gebruikt met het doel om de omgeving te behouden en de kwaliteit van het toerisme op de Balearen te verbeteren. Er komen jaarlijks vele miljoenen toeristen naar de eilanden en met deze belasting willen ze het prachtige landschap behouden en de ecologische gevolgen van het toerisme compenseren. Dit noemen ze ook wel duurzaam toerisme.

Wat kost de Ecotax?

De belasting bedraagt 1,10 euro per persoon per nacht voor een 1 tot en met 3 sterren accommodatie en 2,20 euro per persoon per nacht voor een 4 of 5 sterren accommodatie. Hotels, appartementen, vakantiehuizen en campings vallen onder deze regeling. Kinderen jonger dan 16 jaar hoeven deze belasting niet te betalen en vanaf de 9e dag van het verblijf geldt een korting van 50%. Voor meer informatie kun je altijd onze veel gestelde vragen bekijken over lokale belastingen.

Heb jij nu zin gekregen in een vakantie naar de Spaanse Balearen? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod!