JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Ecotax Balearen: Toeristenbelasting » Prijsvrij.be

Ecotax Balearen: Toeristenbelasting

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 04-02-2024

Op de Spaanse Balearen (Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca) wordt tegenwoordig een Ecotax geheven. Ga je dus deze zomer naar één van deze Spaanse eilanden, betaal je op je vakantiebestemming nog een extra toeristenbelasting. In deze weblog hebben wij de meest gestelde vragen over de Ecotax voor je op een rijtje gezet.

Spaanse Balearen

Wat is de Ecotax Balearen?

De Ecotax Balearen wordt gebruikt met het doel om de omgeving te behouden en de kwaliteit van het toerisme op de Balearen te verbeteren. Er komen jaarlijks vele miljoenen toeristen naar de eilanden en met deze belasting willen ze het prachtige landschap behouden en de ecologische gevolgen van het toerisme compenseren. Dit noemen ze ook wel duurzaam toerisme.

Wat kost de Ecotax?

De tarieven voor de ecotax kunnen per seizoen verschillen. Hieronder hebben we een overzicht van de verschillende ecotax tarieven voor de Balearen:

Hoogseizoen (mei t/m okt.) Laagseizoen (nov. t/m april)
5-sterren en superior 4-sterren hotels en appartementen € 4,00 € 1,00
4-sterren en superior 3-sterren hotels en appartementen € 3,00 € 0,75
1-, 2- en basic 3-sterren hotels en appartementen (ook finca's, vakantiehuizen en agriturismo's) € 2,00 € 0,50
Hostels, lodges, guest houses en campings € 1,00 € 0,25


Bovenstaande tarieven gelden per persoon per dag (vanaf 16 jaar) en zijn exclusief 10% VAT. Voor vakantiegangers die langer dan 9 dagen verblijven in dezelfde accommodatie geldt een korting van 50%. Voor meer informatie kun je altijd onze veel gestelde vragen bekijken over lokale belastingen.Heb jij nu zin gekregen in een vakantie naar de Spaanse Balearen? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod!