JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Handige reisapps voor op vakantie » Prijsvrij Vakanties

Handige reisapps voor tijdens je vakantie

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 20-10-2021


Hoe fijn is het dat we tegenwoordig handige reisapps kunnen gebruiken tijdens onze vakantie. Geen idee hoe je naar dat leuke restaurantje moet lopen verderop in het dorp? Pak er een navigatieapp bij. Kom je niet uit je woorden omdat je niet weet hoe je een kop koffie in het Italiaans moet bestellen? Gebruik gewoon een vertaalapp. Voor elke situatie is er tegenwoordig wel een app die je kunt gebruiken. Hieronder noemen we de meest handige reisapps voor tijdens je vakantie op.

PackPoint: laat je paklijst maken

Geen zin om na te denken over wat je mee moet nemen op vakantie? Download dan de app PackPoint. Deze app vertelt jou namelijk gewoon wat je mee moet nemen op reis. Je vult niet alleen in waar je naartoe gaat en wanneer, maar ook wat voor activiteiten je wilt doen en of je van plan bent om tussendoor kleding te wassen. Aan de hand van deze informatie én de lokale weersvoorspelling maakt de app een paklijst voor je. De items hierop kun je ook nog een voor een afvinken. Een hartstikke handige reisapp dus!Je valies inpakken ging nog nooit zo makkelijk! 

XE Currency: reken om hoe duur een drankje is

Ga je in Europa op vakantie? Dan hoef je er vaak niet aan te denken om je geld in te wisselen voor de lokale valuta. Maar reis je daarbuiten? Dan ontkom je er toch echt niet aan en zal je zelf moeten uitrekenen hoe duur iets is. Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Met de app XE Currency kun je zo zien wat de wisselkoers op dat moment doet. Zo hoef je op het terras niet uit te rekenen hoe duur dat drankje nu eigenlijk is. Of hoeveel je betaalt aan een entreeticket voor een waterpark.

Google Translate: vertaalhulp voor elke situatie

Een van de meest handige reisapps die je tijdens je vakantie kunt gebruiken is Google Translate. Stel, je wilt de weg vragen in een andere taal. Of een kop koffie bestellen in een café. Dan kan je natuurlijk met allerlei gebaren proberen duidelijk te maken wat je bedoelt. Veel handiger is het om een app als Google Translate te gebruiken. Je kunt dan gewoon op je scherm laten zien wat je probeert te zeggen. Ook handig: als je de camerafunctie gebruikt en je camera voor een menukaart of folder houdt, wordt de tekst direct vertaald.Gebruik Google Translate op vakantie

Uber: ga overal naartoe met een taxi

Heb je vervoer nodig naar een mooie bezienswaardigheid? Of heb je geen zin in moeilijk gedoe na een avondje uit eten? Bestel dan een Uber. Met de Uber-app kun je op heel veel locaties een taxi bestellen. In de app kun je zien hoeveel taxi’s er op dat moment in de buurt rondrijden, hoelang het ongeveer duurt voor een taxi er is en hoeveel je betaalt. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan. Uber is actief in heel veel landen.


Reis eenvoudig van A naar B met Uber

Polarsteps: houd al je vakantieherinneringen bij

Je vakantie op een leuke manier vastleggen? Dat kan met de app Polarsteps. Deze app houdt op een kaart bij wat je allemaal doet op vakantie, je kunt foto’s toevoegen, je eigen reisverhalen bijhouden en mensen thuis kunnen er ook een kijkje in nemen als je dat toestaat. Na afloop van je vakantie kun je alles online bewaren, maar ook een boek laten afdrukken als mooie reisherinnering. 

Welke handige reisapp is voor jou echt onmisbaar op vakantie? Laat het ons weten!