JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De leukste reisspellen to go! » Prijsvrij Vakanties

De leukste reisspellen to go! 

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-01-2024


Als we je vragen tien leuke dingen van vakantie op te noemen dan kost dit je waarschijnlijk geen enkele moeite. Maar vragen we je tien niet zo leuke dingen aan vakantie, dan kost dit een stuk meer moeite. Het enige dat wij kunnen bedenken dat niet zo leuk is, is het wachten. Op een vliegveld voordat je kunt inchecken, vertrekt en tijdens het vliegen en in de auto het rijden zelf. Maar wist je dat je dit wachten een stuk leuker kunt maken door superleuke reisspellen mee te nemen? Daarom hebben wij voor jou de leukste reisspellen to go verzameld, en natuurlijk kun je deze de hele vakantie door blijven spelen. Eens kijken wie er het meest competitief van jouw gezin of vriendengroep is…

Reisspellen voor het hele gezin

De grootste favoriet bij veel gezinnen is toch wel Skip-Bo. Het compacte spel bestaat alleen maar uit een stapel kaarten, dus neem je supermakkelijk mee. De bedoeling is simpel: degene die als eerste zijn kaarten heeft weggespeeld wint, maar zorg wel dat je de kansen benut om ook écht van je kaarten af te komen. Geschikt vanaf 7 jaar. Een ander populair reisspel is Sushi Go, waarin je punten verzamelt door de best scorende combinaties van sushi te sparen. Het is een makkelijk spel maar echt leuk en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Reisspellen voor volwassenen

Of je nu al jaren samen bent met je partner, of juist in de prille liefdesfase zit en voor het eerst samen op vakantie gaat: de kaarten van Openhartig zorgen altijd voor nieuwe gespreksstof. Ieder spel bevat meer dan 100 afwisselende – en gedurfde – vragen om jouw partner nog beter te leren kennen, en het is verkrijgbaar in verschillende varianten. Uiteraard is dit ook een leuk spel voor een vriendenvakantie. En ken je het kaartspel Exploding Kittens? Waar de originele versie geschikt is voor nagenoeg alle leeftijden is de 18+ editie iets spannender…

Reisspellen zonder reisspel

Help, had je een leuk stapeltje reisspellen to go klaargelegd maar ben je deze vergeten? Geen paniek, ook zonder fysiek spel kun je de reistijd een stuk aangenamer maken. Door een raadspelletje bijvoorbeeld, want wie is een acteur, heeft een bril en speelt in veel Nederlandstalige films…? Een ander spelletje dat het altijd goed doet is ‘geen ja, geen nee, geen ehh’ waarbij dit de woorden zijn die je niet mag gebruiken bij het beantwoorden van vragen. Ook de keuzes van de vraag ‘wat doe je liever’ zorgt vaak voor hilarische scenario’s, want wat doe jij liever: als je met iemand praat moet je altijd in je neus peuteren, of je hebt altijd een melksnor?

We hopen je met deze tips genoeg inspiratie gegeven te hebben voor leuke spelletjes om op reis te kunnen spelen. Heb jij nog een tip voor een spel – bestaand of zelfbedacht – die wij echt niet mogen missen? Laat het ons dan vooral weten, dan gaan wij die ook proberen!