JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tips voor een weekendje Winterberg » Prijsvrij Vakanties

Tips voor het ultieme weekendje Winterberg!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 22-12-2021

Als we in België één centimeter sneeuw per jaar zien is het al veel, dus alle sneeuwliefhebbers trekken er jaarlijks op uit voor een heerlijke wintersportvakantie. Landen als Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn hierbij favoriet, maar wist je dat je helemaal niet zo ver van huis hoeft om van de sneeuw te kunnen genieten? In Winterberg, op zo’n 300 kilometer van Antwerpen, vind je al een heerlijke wintersportbestemming. Ideaal voor een weekendje op de latten. Maar ook in de zomer heeft Winterberg alle benodigdheden voor een superleuk weekendje weg naar Duitsland. Dus welk seizoen het ook is: wij hebben de tips voor het ultieme weekendje Winterberg voor je.

Bespaar tijd met een online skipas

Een weekendje is maar kort, dus dan wil je zoveel mogelijk tijd op de piste door kunnen brengen. Daarom is onze eerste tip om online al een skipas te kopen. Hier zijn verschillende aanbieders voor waarbij je zelf het aantal dagen en skigebied(en) kiest. Tip twee maakt ook dat je lekker langs de rij kunt lopen, want ook je ski’s of snowboard reserveer je al makkelijk vanuit je luie stoel.


Luchtfoto van de skipistes in Winterberg, Duitsland

Er is meer dan skiën in Winterberg

Is niet iedereen zo gek op skiën als jij, of vind je het zelf leuk om ook wat af te kunnen wisselen? Dan zit je met de verschillende activiteiten in Winterberg helemaal op je plek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een super avontuurlijke rodelbaan voor het hele gezin, een geprepareerde langlauftocht of wandelen door de tiefschnee? Of geniet van een heerlijke wellness in één van de resorts die Winterberg rijk is.


Luchtfoto van Chalets in de bergen van Winterberg

Winterberg zonder sneeuw? Geen probleem!

Want de bergen zijn er natuurlijk ook in de zomer en bieden zo een perfect decor voor een avontuurlijke en sportieve wandeling of mountainbike tocht. De heuvels van Hochsauerland zorgen voor schitterende vergezichten tijdens deze wandelingen of fietstochten, maar ook groene heuvels en sprookjesachtige bossen passeren de revue. Online vind je verschillende routes die je kunt volgen, maar ook terplekke zijn er routes voor alle niveaus uitgezet.


Uitzicht over Winterberg in de zomer

Verveel je geen moment met kinderen in Winterberg

Natuurlijk is de omgeving van Winterberg prachtig, maar als kind heb je hier niet altijd evenveel boodschap aan. Veel belangrijker is het bijvoorbeeld of er wat te beleven valt, en daarom sluiten wij af met goed nieuws: Je vindt in de omgeving van Winterberg verschillende superleuke avonturenparken. Durf jij mee met de kids om op grote hoogte te ziplinen?


Hopelijk hebben we je kunnen laten zien dat een weekendje Winterberg echt het hele jaar door superleuk is. Stilzitten is er niet bij, dus plan vast jouw heerlijke dagen in Winterberg en je weet zeker dat je iedere seconde benut. Viel Spass!