JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Top attracties & shows Disneyland Parijs » Prijsvrij.be

Top attracties & shows Disneyland Parijs

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 03-08-2023

Disneyland Parijs is een plek vol magie en waar je dromen zullen uitkomen. Heb jij altijd al op de foto gewild met Mickey Mouse, Peter Pan of Elsa? Dan is dit je kans. Disneyland Parijs is natuurlijk een groot park en wij begrijpen dat het in het begin even een zoektocht zal zijn. Gelukkig kun je gelijk bij de ingang al een plattegrond pakken die je zal helpen met het vinden van de juiste attracties, maar welke zijn nou de leukste? Lees deze blog over de must see attracties!

Disney kasteel Tinkerbell

De leukste attracties van Disneyland Parijs

Voordat ik je tips geef over de leukste attracties in Disneyland Parijs, raad ik je aan om tijdens je verblijf de Disney app te downloaden. Op de app kun je gemakkelijk de wachttijden per attractie zien en de tijden van de shows. Ideaal!

Kindvriendelijke attracties

Ga je gezellig met het hele gezin op vakantie? Dan geef ik je een paar tips wat de kids zeker zullen waarderen. Allereerst is de attractie It’s A Small World echt geweldig voor de wat kleinere kids. Overal zijn lichtjes, dansende poppen en gezellige muziek. Verder is Buzz Lightyear Laser Blast ook echt een aanrader. Hier kun je met een laserpistool mikken op buitenaardse wezens en punten verdienen. Je speelt tegen je teammaatje dat in hetzelfde karretje zit, ga jij winnen van je kleine? Voor de echte Lightning McQueen fans is er een Cars attractie in het Walt Disney Studio’s Park. Ga in het autootje zitten van jouw favoriete personage en laat je gaan. Daarnaast zijn er nóg drie leuke attracties te vinden perfect voor kinderen: Peter Pan’s Flight, Sneeuwwitje en Pinokki in het Disneyland Park. Stap in het bootje en zweef over de stad van Nooitgedachtland of ontmoet de zeven dwergen. Tot slot, kan ik je aanraden om een meet and greet met jouw kids’ favoriete Disneyfiguur in te plannen! Is jouw dochter fan van Assepoester of jouw zoon van Star Wars? Reserveer dan een meet and greet op een van de drie locaties in het park en maak het een dag om nooit meer te vergeten!

It’s A Small World

Top 5 attracties Disneyland Parijs

Een top 5 maken van de leukste attracties is erg moeilijk. Disneyland Parijs heeft zoveel leuke en spannende attracties, maar ik zal er 5 benoemen die je gezien moet hebben en wat dit park zo uniek maakt.

The Twilight Zone Tower of Terror

Ik vind dit een van de spannendste, maar meest geweldige attracties van het park. The Twilight Zone Tower of Terror is een lift die naar beneden valt en bovenin heb je een prachtig uitzicht over het park. De rest moet je zelf maar ontdekken…

Ratatouille: The Adventure

Deze attractie is leuk voor het hele gezin. Je krijgt een 3D-bril op en je zit in een karretje helemaal in stijl van de film. Je beleeft de hele film van dichtbij in real-life!

Pirates Of The Caribbean

Yo Ho, Yo Ho! A pirates life for me. Ook deze attractie is superleuk voor het hele gezin. Je krijgt het echte piraten leven te zien met leuke special effects.

Crush’s Coaster

Deze attractie staat in het teken van Nemo en Dory en is mega populair, daarom raad ik je aan om Crush’s Coaster meteen na openingstijd te bezoeken. Je wilt deze namelijk echt niet missen! Mocht je even moeten wachten, geloof mij, dat is het meer dan waard.

Big Thunder Mountain

Deze attractie is gelegen in het Disneyland Park en is een van de langste attracties. De attractie gaat door een bergachtig landschap met leuke special effects. Hou je vast, want dit wordt een geweldige, snelle rit!

Tip: als je niet lang wilt wachten kun je deze attractie het beste tijdens de parade doen, dan is het vaak een stuk minder druk.


The Twilight Zone Tower of Terror

Shows en animatie in Disney

De shows en animatie zijn zeker de moeite waard om even heen te gaan. Allereerst heb je de parade waar allerlei Disneyfiguren rondlopen met swingende muziek. Naast het kasteel is een podium met bankjes eromheen waar om de zoveel maanden een andere show wordt georganiseerd. De shows zijn hier altijd een feestje met muziek, dansende figuren en waterstralen. Hou de app goed in de gaten wanneer deze shows plaatsvinden.

Helemaal achterin bij het Disneyland Park bevindt zich een groot buitentheater. Hier worden verschillende shows georganiseerd afhankelijk van het seizoen. Tijdens deze shows maken de Disneyfiguren veel interactie met het publiek. In het Walt Disney Studio’s Park bevindt zich een theater met een geweldig optreden, genaamd Mickey The Magician. Deze show mag je absoluut niet missen en is geschikt voor alle leeftijden. Tot slot, is er elke avond tijdens sluitingstijd een eindshow bij het magische roze kasteel met kleurrijk vuurwerk, muziek, projecties, waterschermen, springende waterstralen en gave laserlichten. De eindshow, Disney Illuminations, is magisch!

Show naast het kasteel

It's a small world after all... Krijg jij dit liedje ook niet uit je hoofd of heb je die nog nooit gehoord? Waar wacht je dan nog op! Boek jouw vakantie naar dit geweldige park. Bekijk ons aanbod van hotels dichtbij het park. Tot de volgende keer!


Boek nu je excursie