JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De beste tips voor jouw bezoek aan de Eiffeltoren in Parijs

De beste tips voor jouw bezoek aan de Eiffeltoren in Parijs

Auteur: Jari  Gepubliceerd op: 22-09-2023

Zeg je Parijs, dan zeg je de Eiffeltoren. Tijdens een citytrip naar Parijs mag deze hoge en iconische bezienswaardigheid uiteraard niet ontbreken. Het begon allemaal in 1884. Toen werden de eerste ontwerpen gemaakt voor een meesterbouwwerk, speciaal voor de wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. In eerste instantie zou de Eiffeltoren weer afgebroken worden na de wereldtentoonstelling, maar daar staken de Parijzenaren een stokje voor. Zij werden verliefd op dit bouwwerk. Parijs had namelijk een nieuw symbool in handen. Voor jouw citytrip naar Parijs delen wij de beste tips en tickets met jou. Wanneer bedwing jij de 1665 traptreden?


Het uitzicht op de Eiffeltoren

Wat te doen bij de Eiffeltoren?

Wat is er eigenlijk allemaal te doen aan excursies bij de Eiffeltoren? En tussen welke activiteiten kun je kiezen? Hieronder geven wij een overzicht van alle activiteiten en excursies die mogelijk zijn bij jouw bezoek aan de Eiffeltoren.

  • De Eiffeltoren beklimmen naar de 1e en 2de verdieping zonder gids, lekker op eigen houtje. Houd wel rekening met iets van 1000 traptreden om bij de 2de verdieping te komen. Als je al veel hebt rondgewandeld in Parijs kun je ook een ticket kopen voor de lift. In een mum van tijd heb je dan zicht op de skyline. Tickets incl. toegang tot de 2de verdieping.
  • Trotseer de top van de Eiffeltoren. Naast de 1e en 2e verdieping is er ook nog een 3de verdieping die toegankelijk is. Tot de 2de verdieping kun je met de trap én lift, maar de 3de verdieping is alleen bereikbaar met een lift. Hiervoor moet je wel een apart ticket reserveren. Het uitzicht vanaf deze hoogte is nóg indrukwekkender met zicht op bijvoorbeeld de Sacré-Coeur. Boek je tickets tot de 3de verdieping.
  • Rondleiding door de Eiffeltoren met de lift inclusief gids. Op deze manier krijg je meer achtergrondinformatie, super interessant! Boek je tickets.
  • Lunchen in de Eiffeltoren bij Madame Brasserie. Leuk lunchadresje toch? Hmm, lekker!
  • Dineren in de Eiffeltoren bij Madame Brasserie. Dit is pas een 'dinner with a view' Reserveer een tafel.
  • Een fotoshoot bij de Eiffeltoren met een professionele fotograaf. Leg een herinnering voor het leven vast op camera! Plan nu.

Er zijn ook combinatietickets mogelijk. Denk aan een rondvaart over de Seine in combinatie met entree tot de Eiffeltoren.


De Seine en de Eiffeltoren

Veelgestelde vragen over een bezoek aan de Eiffeltoren

Hoe laat knippert de Eiffeltoren?

Wanneer het donker is wordt de Eiffeltoren sfeervol verlicht. Hierdoor lijkt de toren haast een gouden kleur te hebben. Op sommige momenten beginnen ook lichtjes op de Eiffeltoren te knipperen. Vanaf 22.00 uur knipperen er ieder uur talloze extra lichtjes. De lichtshow duurt 5 minuten per keer!

Wat kost entree tot de Eiffeltoren?

Er zijn verschillende tickets te koop voor de Eiffeltoren. Er zijn speciale prijzen voor kinderen t/m 12 jaar, voor studenten t/m 24 jaar en volwassenen. Daarnaast is de prijs afhankelijk tot welke verdieping je wilt én of je de toren omhoog wilt met de trap of met de lift. Echter is ook de prijs afhankelijk van de datum waarop je wilt gaan. Check daarom heel handig bij onze partner Get Your Guide de actuele prijzen voor jouw bezoek aan de Eiffeltoren.

Is het restaurant bij de Eiffeltoren toegankelijk?

Jazeker! Er zijn zelfs verschillende restaurants in de Eiffeltoren gevestigd. Zeer bekend is het restaurant van Jules Verne. Hier kun je een luxe en romantisch gangendiner reserveren. Of, stap Madame Brasserie binnen voor een lekkere lunch of diner met een topuitzicht over Parijs. Er zijn ook enkele eetgelegenheden voor een snelle hap in de Eiffeltoren.

Wat zijn de openingstijden van de Eiffeltoren?

Van 21 juni tot 2 september is de Eiffeltoren open van 09.00 tot 00.00 uur. De rest van het jaar, van 3 september tot 20 juni, is de Eiffeltoren open van 09.30 tot 23.00 uur. Op sommige dagen zoals met Pasen zijn er afwijkende openingstijden.

Vanaf waar heb je het beste uitzicht op de Eiffeltoren?

Palais de Chaillot, door Franse locals Trocadéro genoemd. Een groot plein op een verhoogd platform met een fenomenaal uitzicht recht op de Eiffeltoren met de skyline van Parijs op de achtergrond. Houd er rekening mee dat het hier best toeristisch is. Iedereen wil natuurlijk een selfie of groepsfoto met dit iconische bouwwerk!

Met de metro naar de Eiffeltoren?

Je kunt de Eiffeltoren het beste bereiken met de metro. Pak hiervoor lijn 6 en stap uit bij de metrohalte Bir Hakeim. Vanaf hier is het zo’n 10 minuten lopen naar de Eiffeltoren. Of, pak lijn 8 en stap uit bij de metrohalte Ecole Militaire. Vanaf deze halte is het ongeveer 14 minuten wandelen naar de toren.

Hoe lang doe je over een bezoek aan de Eiffeltoren?

Houd rekening met ongeveer 1,5 tot 3 uur. Wanneer je kiest voor een beklimming met de trap zul je er uiteraard wat langer over doen als dat je voor de lift kiest.



Het uitzicht vanaf de Eiffeltoren


Wanneer kom jij de Eiffeltoren bezoeken? Nog geen citytrip naar de Franse hoofdstad gepland? Kijk dan eens naar onze voordelige hotels in de buurt van de Eiffeltoren voor een geweldige citytrip naar Parijs!

Boek hier je entreetickets voor de Eiffeltoren!