JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Tips voor het Griekse eiland Kefalonia » Prijsvrij.be

Tips voor Kefalonia, het leukste onbekende eiland van Griekenland!

Auteur: Danique    Gepubliceerd op: 15-11-2021

Heb je ooit van het Griekse eiland Kefalonia gehoord? Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden die aan de westkust van Griekenland liggen. Er zijn veel bezienswaardigheden op Kefalonia en er is meer dan genoeg leuks te doen. En toch is dit eiland nog redelijk onbekend bij de meeste mensen. Het voordeel hiervan: je hebt minstens net zoveel leuke hotspots op Kefalonia dan op andere Griekse eilanden, maar het is er een stuk minder druk. Klinkt aantrekkelijk, toch? Daarom delen we de leukste tips voor Kefalonia met je.

Bezoek kustdorpen als Assos en Fiskardo

Op Kefalonia zijn genoeg fraaie kustdorpen te vinden. Een heel klein maar ook heel authentiek dorpje is Assos. In het centrum vind je Venetiaanse woningen die in zachte kleuren zijn geschilderd. Je kunt hier op een terras wat drinken terwijl je uitkijkt over de azuurblauwe baai. Assos mag dan klein zijn, het is zeker een van de leukste hotspots op Kefalonia. Fiskardo is wat groter en heel populair onder zeilers. In de haven van Fiskardo zie je dan ook aardig wat zeilboten liggen. Hier wandel je heerlijk over de promenade.


Assos dorp in Kefalonia

Bewonder de druipsteengrot bij Drogarati

In het noorden van Kefalonia ligt op 95 meter diepte de druipsteengrot van Drogarati. Door de hele grot heen hangen indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. De grot bestaat verder uit twee ruimtes en in een hiervan hangt zo’n goede akoestiek dat hier in de zomer muziekconcerten worden gegeven. Hoe bijzonder is het om naar een concert in een grot te gaan? Dit is zeker iets leuks om te doen op Kefalonia.


Druipsteengrot van Drogarati

Geniet van de zon op het strand bij Myrtos Beach

Het mooiste strand van Kefalonia is zonder twijfel Myrtos Beach. Hier lig je op een wit kiezelstrand dat aan de voet ligt van een met groen begroeide berg. Daarnaast is het water zó prachtig blauw dat je waarschijnlijk niet eens je ogen wilt sluiten om te genieten van de zon. Omdat Myrthos Beach echt een van de hotspots van Kefalonia is, is het hier in de zomermaanden vaak wat drukker. Gelukkig zijn er over het hele eiland genoeg andere mooie stranden te vinden, waaronder bij Lixouri, Assos, Antisamos en Xi Beach.


Myrtos Beach, Kefalonia

Vaar met een bootje over het ondergrondse Melissanimeer

Het Melissanimeer is een ondergronds meer. Vanaf het water kijk je door een opening de lucht in. Hierdoorheen schijnt het zonlicht prachtig op het water, dat hierdoor verschillende tinten blauw krijgt. Je kunt naar het meer wandelen en de rest vanaf een bootje bewonderen. Het Melissanimeer ligt vlak bij het dorpje Karavomilos, waar je lekker wat kunt lunchen.


Het ondergrondse Melissanimeer

Verblijf in de grootste badplaats Lassi

Een van de beste tips voor Kefalonia die we je kunnen geven: verblijf in de buurt van Lassi. Lassi is een badplaats met genoeg voorzieningen voor een geslaagde strandvakantie. Hier vind je accommodaties, restaurants en prachtige stranden als Makris Gialos Beach en Kalamia Beach. Lassi ligt heel dicht bij Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. Hier kun je naar het archeologisch museum gaan en restanten van de antieke stad Krani bekijken. Lassi ligt heel centraal op Kefalonia. Daarom is het een fijne uitvalsbasis om andere bezienswaardigheden op Kefalonia te ontdekken.


Lassi Beach, Kefalonia

Bezoek het Agios Georgios Kastro

Vlak bij de hoofdstad Argostoli is op een heuvel het Agios Gergios Kastro gebouwd. Van het Venetiaanse kasteel uit de 16e eeuw is helaas niet veel meer over. Het kasteel is in de jaren vijftig van de vorige eeuw voor een deel verwoest door een aardbeving. Toch is het kasteel een bezoek waard, alleen al vanwege het spectaculaire uitzicht over de omgeving.

Welke bezienswaardigheden zou jij wel eens willen zien op Kefalonia? Wij bieden vakanties aan naar dit heerlijke Griekse eiland. Kijk maar eens gauw in ons aanbod.