JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat kost een vakantie naar Kos? » Prijsvrij Vakanties

Kos, wat kos dat eigenlijk?

Auteur: Rachèl  Gepubliceerd op: 10-02-2021

Binnen vier uur vliegen bevind je je op het prachtige Griekse eiland Kos. Zelfs dit eiland kan bestempeld worden als budget bestemming. Dat is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je aan Kos denkt. Toch zijn er goedkope excursies en verblijfsmogelijkheden om je vakantie een stuk voordeliger te maken. Naast archeologische bevindingen zijn er ook discotheken, bars, zandstranden, watersportactiviteiten en andere activiteiten te ondernemen om er een perfecte vakantie van te maken.

Kos-stad

Als je op vakantie bent, is een bezoek aan Kos-stad zeker niet te missen.  Het is een zeer compacte en sfeervolle stad met alles op loopafstand (of fietsafstand). Het grootste deel van het centrum is zelfs autovrij. Gezellige terrasjes, velen winkelstraten, de haven en het gouverneurspaleis zijn de bezienswaardigheden die Kos-stad compleet maakt voor jong én oud.

Op Prijsvrij.nl vind je een groot en veelzijdig aanbod van accommodaties in Kos-stad. Vanafprijzen zijn er al te vinden van zo’n € 300 tot € 350 euro voor een 8-daagse vakantie inclusief vliegreis. De meest geboekte accommodatie is het prachtige Mitsis Ramira Beach.


Haven en boulevard van Kos

Budget tips

  • Dé oplossing om de overheerlijke Griekse Tzatziki, Gyros en Mousaka er af te sporten is heel simpel. Fietsen! Waarom per auto of per scooter het eiland verkennen terwijl dit ook mogelijk is op de fiets? Er zijn brede fietspaden aangelegd en staat niet voor niets bekend als hét fietseiland van Griekenland. Vrijwel elke Belg kan dit en op deze manier neem je de omgeving beter in je op en krijg je ook nog eens een lekker bruin kleurtje.

  • Wil je juist tot rust komen en niet overal toeristen tegenkomen? Het baaitje van Limionas is een plek waar veel locals te vinden zijn. Deze plek bestaat uit twee kleine strandjes, een aanlegplek voor vissersbootjes en een visrestaurant. Het visrestaurant staat bekend om de verse vis die dagelijks gevangen wordt en rechtstreeks van de gril geserveerd wordt. Voor visliefhebbers een echte must; uniek en relatief goedkoop!

  • Je lichaam verwennen tijdens je vakantie? Dat kan op Kos! Embros Thermae is een natuurlijke warmwaterbron dat is voorzien van een flinke dosis zwavel. Het mooiste is om de zonsopgang of -ondergang te bekijken vanuit de warmwaterbron terwijl je je lichaam tot rust laat komen. Leuk bijkomend voordeel; het is nog gratis ook.

Lido aquapark

Om het voor gezinnen met kinderen en jongeren nóg aantrekkelijker te maken, is er een waterpark op het eiland. Diverse glijbanen, lazy-river, golfslagbad, whirlpool en nog veel andere waterattracties zijn in het Lido aquapark te vinden. Bij sommige pakketreizen van Neckermann zijn de toegangskaarten zelfs bij de prijs inbegrepen en zo niet, dan kost het €17,50 per persoon.

Je kunt je vakantie dus net zo duur maken als je zelf wilt. De genoemde budget tips helpen je om geld te besparen voor een volgende vakantie bij Prijsvrij.be naar Griekenland. Scroll alvast eens door ons aanbod!