JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Mamma Mia - Filmlocaties

Mamma Mia

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

Ben jij ook zo’n fan van de film Mamma Mia met de heerlijke muzieknummers van ABBA? Deze populaire feelgood film uit 2008 was een groot succes en heeft ervoor gezorgd dat er veel toeristen de idyllische Griekse eilanden Skopelos en Skiathos bezochten, maar gelukkig is er nog geen massa toerisme ontstaan op deze eilanden. De film met in de hoofdrollen de vrijgezelle Amerikaanse Donna Sheridan (Meryl Streep), dochter Sophie (Amanda Seyfried) en haar verloofde Sky (Dominic Cooper) gaat over het verhaal dat Sophie en Sky willen trouwen en Sophie wil nu eindelijk wel eens weten wie haar vader is.. Haar moeder heeft daar nog nooit iets over losgelaten. Ga op zoek naar de filmlocaties op het beroemde Mamma Mia eiland Skopelos! Vanuit België kun je vliegen naar Skiathos en vanuit daar kan je met de ferry naar het eiland Skopelos.

Skopelos

In de film heeft Donna Sheridan een hotel op het eiland Skopelos, maar de exacte locatie is niet te bezoeken, omdat er een aantal scenes in de studio zijn opgenomen en nagebouwd als filmset.

Skopelos is een groen eiland met leuke dorpjes, mooie stranden, wijngaarden, olijfbomen en de authentieke Griekse witte huisjes. ’s Avonds kun je genieten van de heerlijke verse vis waar de vissers die dag mee teruggekeerd zijn. De opnames van de film Mamma Mia hebben het eiland echt beroemd gemaakt, ervaar het echte Griekse leven hier! 

Kastani beach, Skopelos

Op dit strand zijn meerdere scènes opgenomen en is ook wel bekend als het Mamma Mia strand. Het is een erg populair strand van Skopelos met vele groene dennenbomen.

Kastani beach

Agios Ioannis, Skopelos

In deze beroemde kerk, Agios Ioannis in Kastri vond in de film de bruiloft plaats. Het prachtige uitzicht hier is echt adembenemend. Het schitterende kerkje kun je bezoeken en ligt in het noordoosten van het eiland Skopelos. In de film zingt Meryl Streep hier het liedje “The winner takes it all” van ABBA. Het kerkje ligt op een hoge rots en om er te komen moet je wel eerst bijna tweehonderd treden omhoog, maar daarna kun je van een geweldig uitzicht genieten en ben je echt op een magische plek aangekomen.

Agios Ioannis

Damouhari, Pilion

In het pittoreske haventje van Damouhari, op het vasteland in Pilion, werden ook enkele scènes opgenomen. In het begin van de film zie je dat Donna met een jeep aankomt in de haven om haar twee Franse hartsvriendinnen Rosie en Tanya op te halen. In dit idyllische plaatsje proef je ook echt de romantische sfeer uit de film. Vergeet niet om je camera mee te nemen!

Ook het fragment dat de dames dansen tussen de olijfbomen op het nummer “Dancing Queen” en via een stenen paadje naar het strand lopen is opgenomen bij de baai in Damouhari. Aan het eind van het nummer springen ze allemaal in de baai. De dorpsbewoners hebben zelfs ook nog een rolletje in de film gehad als figuranten.

Oude haven van Skiathos

Als Sophie in het dagboek van haar moeder leest dat er maar liefst 3 mannen haar vader kunnen zijn neemt zij het besluit om de 3 mannen uit te nodigen. In de oude haven van Skiathos ontmoeten de 3 mogelijke vaders van Sophie elkaar voor het eerst in de film, de Amerikaanse architect Sam Carmichael (Pierce Brosnan), de Britse bankier Harry Bright (Colin Firth) en de Zweedse romanschrijver Bill Anderson (Stellan Skarsgard). Ze komen in deze haven gezamenlijk op een boot aan en zijn erg benieuwd, waarom ze een uitnodiging hebben ontvangen. Sophie raakt in verwarring, omdat ze had gedacht haar vader direct te herkennen zodra ze hem ziet.

Breng net als in de film ook een bezoekje aan de haven of ontdek de mooie stranden van het pittoreske eiland. Breng eens een bezoekje aan de hoofdstad, Skiathos stad, met gezellige barretjes en restaurantjes. Je ziet hier de typisch witte, Griekse huisjes met blauwe luiken, mooie kerkjes en kloosters. Wandel hier door de straatjes en geniet van deze prachtige omgeving.

Oude haven van Skiathos

Mamma Mia! Here We Go Again. Heb jij ook helemaal zin gekregen in een vakantie naar Skiathos? Wij ieder geval wel! Bekijk ons aanbod met vakanties naar Skiathos en beleef een geweldige ervaring. 'Life is short, the world is wide. I want to make some memories' - Young Donna.