JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
5 redenen om naar Zakynthos te gaan » Prijsvrij Vakanties

5 redenen om naar Zakynthos te gaan

Auteur: Mayke  Gepubliceerd op: 28-01-2021

Zakynthos: een stukje paradijs dat behoort tot Griekenland. Het schildpaddeneiland ligt in de Ionische Zee en staat bekend om Shipwreck Beach en de Caretta Caretta Schildpad. Wie in Zakynthos is geweest weet dat het eiland over veel verstopte baaitjes beschikt met parelwitte stranden en azuurblauw water, waar menig strandliefhebbers erg blij van worden. Ben je benieuwd waarom je nog meer op vakantie naar Zakynthos moet? Lees onze 5 redenen!

Reden #1: Caretta Caretta Schildpad

Bezoek Zakynthos vanwege de Caretta Caretta schildpad. Dit klinkt misschien niet zo spannend, maar is werkelijk een prachtig natuur fenomeen. Deze met uitsterven bedreigde schildpad die verder ter wereld niet zoveel voorkomt, leg hier eens per jaar haar eitjes op de stranden in de Golf van Laganas. Vanaf mei komen honderden (!) schildpadden aan land op hier hun eitjes te leggen. Na ongeveer 2 maanden komen ze uit en zoeken duizenden schildpadjes hun weg naar de grote zee. In deze tijd is het niet toegestaan om zomaar op dit strand te vertoeven ter bewaking van de pasgeboren schildpadden. Maar je begrijpt vast wel waarom dit een van de 5 redenen om naar Zakynthos te gaan is!

Hoteltip: Mediterranean Beach Resort****

Caretta Caretta schildpad

Reden #2: Blauwe Grotten

Het eiland staat bekend om haar prachtige natuur en landschappen. Sommige plekken moet je gewoon bezocht hebben tijdens je vakantie Zakynthos. Een daarvan zijn de blauwe grotten bij Agios Nikolaos en Skìnari Cape. De weerkaatsing van het licht op het water zorgt ervoor dat de grotten prachtig blauw gekleurd raken. Een echte mustsee!

Hoteltip: Contessa***

Blauwe Grotten

Reden #3: Shipwreck Beach

Je hoeft niet een verre en dure vakantie naar de bahama’s of de Malediven te boeken voor een bezoek aan prachtige tropische stranden. Deze kun je namelijk ook gewoon vinden op minder dan 3 uur vliegen op Zakynthos! Bezoek zeker het prachtige Navagio strand gelegen aan de noordwestkust van Zakynthos. Het Navagio strand is bekend om zijn scheepswrak welke midden op het strand ligt. Het Navagio strand is bij uitstek het meest gefotografeerde plekje van Zakynthos, dus neem je camera mee!

Hoteltip: Diana Palace****

Shipwreck Beach

Reden #4: Authentieke sfeer

Op Zakynthos geniet je nog van de authentieke sfeer en zijn de dorpjes voorzien van gezellig markten, pleinen en terrassen. Verblijf in het gezellige Tsilivi-Beach dat voorzien is van een zandstrand met een ondiepe zee. Dit maakt het een uitstekende plek om te verblijven met kinderen. Je vindt er naast een heerlijk zandstrand gezellige beachbars en cafés. Tsilivi-Beach is een toeristische badplaats maar nog niet ontdekt door het massa toerisme.

Hoteltip: Belvedere Luxury Suites****

Hangmat met helderblauwe zee

Reden #5: Naast gelegen eiland Marathonissi

Bezoek ook het naast gelegen eiland Marathonissi. Je kunt hier net zoals bij de Golf van Laganas ook de Caretta Caretta schildpad vinden maar er is hier veel meer moois! Het eiland beschikt namelijk over een prachtige onderwaterwereld en de duik- en snorkelmogelijkheden zijn hier groot. Met een beetje geluk spot je de schildpadden en zwemmen ze met je mee!

Hoteltip: Karras****

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om Zakynthos te bezoeken, dus wij raden je aan dit eiland zelf te ontdekken! Bekijk snel het aanbod van Zakynthos!