JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen in Budapest? Tips en bezienswaardigheden!

Wat te doen in Budapest? Tips en bezienswaardigheden!

Auteur: Anne  Gepubliceerd op: 21-07-2021


Budapest: de stad van de bruggen, de badhuizen en de beats. Want Budapest staat bekend om Sziget, een van de grootste muziekfestivals ter wereld. Maar er is nog zoveel meer te doen in deze mooie stad! Van historische highlights tot romantische activiteiten: in deze blog delen we de leukste tips en bezienswaardigheden.

Koninklijk badderen in Széchenyi Badhuis

Wist je dat Budapest 120 natuurlijke warmwaterbronnen heeft? De Turken en Romeinen hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en thermale baden gebouwd. Het grootste en mooiste bad is het Széchenyi Badhuis. Vanuit het buitenbad kijk je uit over de neobarokke façades. Er zijn ook verschillende binnenbaden om heerlijk tot rust te komen. Boek hier je dagje in het Széchenyi Badhuis.Széchenyi Badhuis in Budapest

Bezienswaardigheden vanaf het water

De stadsdelen Buda en Pest worden op natuurlijke wijze gescheiden door de Donau. Dat vraagt natuurlijk om een rondvaart over de Donau. Vanaf het water heb je uitzicht over beide oevers, die bezaaid zijn met markante gebouwen. Het meest opvallende gebouw is het Hongaars Parlementsgebouw. Vanaf de boot zie je pas echt hoe groot en imposant dit gebouw is! Er zijn verschillende rondvaarten, zowel overdag en ‘s avonds. Overdag zie je meer, maar ‘s avonds worden alle gebouwen verlicht. Dat zorgt voor een romantische ambiance.


Hoteltip: MGallery Nemzeti Budapest****


Hongaars Parlementsgebouw

De mooiste bruggen van Budapest

  • De brug die je echt niet mag missen is de met lampjes versierde Kettingbrug (Széchenyi lánchíd). Dit is de oudste en meest imposante brug van Budapest. Hij verbindt het stadsdeel Pest met de Burcht van Buda en andersom.
  • Met zijn groene kleuren en het stalen frame, is de Vrijheidsbrug (Szabadság híd) een opvallende brug. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze brug verwoest. Toen de brug opnieuw werd opgebouwd, kreeg hij zijn huidige naam.
  • De Margaret Bridge (Margit híd) heeft geen bijzondere uitstraling, maar wel een bijzondere bestemming. De brug is namelijk een snelle toegangspoort tot het gelijknamige Margaret Island.Kettingbrug in Budapest

Even tot rust komen op Margaret Island

Middenin de Donau, tussen Buda en Pest, ligt Margaret Island. Dit schattige eiland kan je het beste vergelijken met een drijvend park. Het is een fijne plek voor iedereen die even wil ontsnappen aan het stadsleven. De voornaamste activiteiten zijn wandelen en fietsen. Onderweg kom je de Music Fountain, het Palatinus Strand en de Margitsziget Water Tower tegen. Sluit je bezoek af met een hapje of drankje in een van de lokale restaurantjes.


Margaret Island

Sziget: dé highlight voor elke muziekliefhebber

Elk jaar komen muziekliefhebbers van over de hele wereld naar Budapest voor het Sziget-festival. Dit zevendaagse muziekfestival vindt begin augustus plaats op Óbuda, een eilandje in de Donau. Hier hebben de grootste artiesten al opgetreden: van Robbie Williams tot Mumford en Sons en van Rihanna tot Gorillaz. Op het eiland heb je alles wat je tijdens je vakantie nodig hebt, maar je kan ook naar het vasteland voor wat sightseeing. Het is trouwens ook mogelijk om een dagticket voor het festival te kopen.

Leuke uitstapjes vanuit Budapest

  • Maak een uitstapje naar het Balatonmeer
  • Boek een wijntour in de omgeving
  • Bezoek het paleis van Sisi (Koningin Elizabeth)
  • Ga terug in de tijd in het middeleeuwse stadje Szentendre
  • Bezoek het Buda Kasteel en bezoek de grotten

Een laatste tip: fotografeer de beroemde skyline van Budapest

Wist je dat Budapest bekend staat als een van de meest fotogenieke steden van Europa? Vergeet dus niet om je telefoon of camera op te laden voordat je op pad gaat! Vanaf de kades en de bruggen heb je een prachtig uitzicht over de 19-eeuwse skyline. Dit levert de mooiste plaatjes op - al helemaal bij zonsopgang en zonsondergang. Say cheese!

Hoteltip: Soho Boutique****

Begint het al te kriebelen om naar deze leuke stad in Hongarije te gaan? Wij zijn benieuwd welke avonturen je allemaal gaat beleven! Bekijk voor extra inspiratie alvast ons uitgebreide aanbod accommodaties in Budapest.