JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Summertime - Filmlocaties

Summertime

Auteur: Kim  Gepubliceerd op: 06-06-2021

De romantische dramaserie Summertime is te zien op Netflix en is opgenomen in Italië aan de droomachtige Adriatische Kust. Voornamelijk in Rimini en Marina di Ravenna, twee pittoreske steden gelegen in het oosten van Italië. De serie is gebaseerd op het boek 'Tre Metri Sopra il Cielo' van de Italiaanse schrijver Federico Moccia. Aan de prachtige kust van Italië wordt de zomervakantie gevierd door 5 jongeren: Ale, Dario, Edo, Sofia en Summer. De filmlocaties brengen ook perfect het gevoel van zomer en vakantie in beeld. De gezellige badplaatsen zoals Rimini en de brede zandstranden maken de Adriatische kust in het echte leven ook tot een ideale vakantie voor jong en oud!

Badplaatsen Rimini en Marina di Ravenna

Veel scènes in deze serie zijn opgenomen in Rimini en Marina di Ravenna. Rimini is een echte strandbestemming en misschien wel de meest bekende badplaats van Italië. Naast een fantastisch strand heeft de stad ook een oud historisch centrum dat zeker de moeite waard is. De marmeren brug Ponte di Tiberio is één van de oudste bezienswaardigheden van de stad en een foto op de brug kan eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Rimini.

Fun act: Rimini is de geboorteplaats van de Italiaanse filmregisseur Federico Fellini.


Ponte di Tiberio in Rimini 

Marina di Ravenna is van oorsprong een vissersplaats. Geniet hier van de mooie stranden of flaneer over de jachthaven Marinara. Vanuit het plaatsje sta je zo op het brede zandstrand met parasols, strandbedjes, vele restaurants, cafés en ijssalons. Marina di Ravenna is de perfecte plek om heerlijk te genieten van Italiaanse lekkernijen. 

Eén van de vele plekken waar de vrienden elkaar ontmoeten in de serie, is aan de voet van de vuurtoren van Marina di Ravenna. Je stuit hier op vele zeil- en vissersboten en bij zonsondergang geniet je er van een geweldig uitzicht. Mede om deze reden is het een geliefde plek onder toeristen en locals. 


Vuurtoren van Marina di Ravenna

Proef de romantiek in Cesenatico

Het Grand Hotel ligt direct aan het strand en op loopafstand van het oude centrum van Cesenatico. Het hotel is een echt symbool van de stad. In de serie is dit het hotel van Ale’s moeder en in de zomermaanden werkt Summer hier als receptioniste. Tegenover het hotel vind je de favoriete plek van verliefde stelletjes en skateboarders: Piazza Andrea Costa. Dit plein geeft je typische vakantie vibes! 


Op het strand van Cesenatico zie je Edo en Summer ruzie maken, maar ook lachen en knuffelen. Ze ervaren alle emoties die je alleen bij verliefdheid kan voelen. In Cesenatico is ook de scène opgenomen waarin Sofia tegen Dario zegt: "Emojis are everything. Words… They don’t matter anymore”, waarna Sofia een duik neemt in het kristalheldere water van de Adriatische zee. Op de achtergrond zie je typische vissershutjes, kleine visrestaurantjes en een schitterende horizon. Cesenatico is een geweldige plek om te genieten van verse vis en de typische gastvrijheid van de provincie Emilia-Romagna.

Langs het kanaal dat de stad met de zee verbindt, is de ondergrondse ziel van de stad Ravenna te proeven. Tegenwoordig is het een plek waar jongeren elkaar ontmoeten, families elkaar zien en daarnaast is het een ideale plek voor sporters. In Cesenatico worden ook regelmatig sportevenementen georganiseerd zoals een wielerkoers en een hardloopwedstrijd. Deze veelzijdige stad biedt voor ieder wat wils!


De haven van Cesenatico

 

Tot slot is de dam van Marina di Ravenna ook een noemenswaardige bezienswaardigheid tijdens je vakantie in Rimini. Het is een unieke weg van 3 kilometer lang die dwars door zee loopt, met typische vissershutjes en uitzicht op de vuurtoren. Ideaal om even lekker uit te waaien. Ook in de serie is deze dam een filmlocatie. 

Wil je een (zomer)vakantie beleven zoals je hoofdpersonages van Summertime? Dan is Rimini aan de Adriatische kust de place to be. Bekijk snel welk hotel bij jou past en geniet van een vakantie in het geweldige Italië!