JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Ontdek de schitterende Amalfikust » Prijsvrij Vakanties

Ontdek de schitterende Amalfikust

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 28-07-2023


Sfeervolle dorpen, kronkelige wegen, steile kliffen en helderblauw water. Er zijn zo veel redenen op te noemen om echt eens een keer naar de Amalfikust in Italië te gaan. Ga zwemmen in verborgen baaien, eet een ijsje op eeuwenoude dorpspleinen of wandel door smalle steegjes vol restaurants. Hier beleef je de ultieme Italiaanse droom. Nog niet overtuigd? We laten je vijf redenen zien om de Amalfikust in de regio Campania echt eens te bezoeken.

Het is een van de mooiste kusten van Europa

De kuststrook langs de Amalfikust wordt vaak omschreven als een van de mooiste kustlijnen van Europa. Daarnaast behoort het sinds 1996 tot UNESCO Werelderfgoed. Als je zelf naar de Amalfikust gaat, begrijp je waarom. Het is hier zo adembenemend mooi, dat het zomaar eens je favoriete vakantiebestemming kan worden! De autoweg langs de kustlijn beslaat zo’n 56 kilometer en loopt grofweg van Sorrento naar Salerno. Aan deze kronkelige weg liggen idyllische dorpen en romantische baaien. Geloof ons maar als we zeggen dat je in elke bocht je ogen uitkijkt. De beste tip die we voor de Amalfikust kunnen geven: stap in een auto en rijd op je gemak rond.

Hoteltip: Rivage Sorrento***


Kustweg van Amalfi

Bewonder de meest authentieke dorpjes

Hoe ze ooit zulke prachtige dorpen op steile kliffen hebben kunnen bouwen blijft indrukwekkend. Want wauw, wat een mooie dorpen vind je langs de Amalfikust. Welke dorpen we als tip mee kunnen geven voor de Amalfikust? Onder andere Amalfi zelf. Amalfi is eigenlijk een stad en ligt praktisch in het midden van de route. Heel handig, want zo kun je heel makkelijk de rest van de kust ontdekken. Amalfi zelf heeft veel moois te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de Duomo di Sant’Andrea of Basilica di Crocifisso. Vanuit het dorpje Ravello heb je een van de mooiste uitzichten over de Tyrreense Zee. En in Scala, het oudste dorpje langs de kust, kun je de ruïnes bekijken van een voormalig basiliek.

Hoteltip: NH Collection Grand Convento di Amalfi*****


Zeezicht vanuit Ravello

Maak een dagtrip naar andere bestemmingen

Grote kans dat je je tijdens je vakantie aan de Amalfikust al prima vermaakt aan de kust zelf. Maar mocht je toch een keer iets anders willen doen, dan heb je keuze genoeg. Ook dit is een van de redenen om naar de Amalfikust te gaan. De kust ligt namelijk heel dicht in de buurt van onder andere Napels, Capri en Pompeï. Pompeï is een Italiaanse stad die ooit bedolven werd onder lava na een uitbarsting van de Vesuvius. Je kunt hier enorm veel opgravingen en ruïnes bekijken. Zeker een tripje waard.

Hoteltip: Grand Europa***


Verloren stad Pompeï

Je kunt ontzettend veel doen aan het water

Aan de Amalfikust zijn niet veel zandstranden te vinden. Het grootste zandstrand ligt bij Maiori en ook bij Amalfi zelf kun je er een aantal vinden. Daarentegen vind je wel heel veel baaitjes langs de kuststrook. Deze worden juist vaak als tip voor de Amalfikust gegeven omdat ze zo pittoresk en mooi zijn. In de buurt van Conca dei Marini ligt de Grotta dello Smeraldo. Deze zeegrot is een populaire bezienswaardigheid aan de Amalfikust. Door het heldere zeewater en het zonlicht dat hier naar binnen valt, licht de grot vanbinnen groen op. Wauw! Vanuit Amalfi kun je een bootexcursie naar deze grot boeken.


Zandstrand bij Amalfi

Het Italiaanse eten is er verrukkelijk

Je vakantie aan de Amalfikust is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijke Italiaanse maaltijd. En Italiaans eten kan je aan deze kuststrook. Eigenlijk maakt het niet uit waar je gaat eten, want elk dorp heeft zijn eigen specialiteiten. Maar zeker Minori staat bekend als de ‘stad van de smaak’. Om de stad heen vind je velden vol wijngaarden en citroenbomen. Het schijnt dat je hier zelfs de lekkerste pasta van heel Italië kunt eten. Hmmm.

We zouden je nog ontelbaar veel andere redenen kunnen geven om eens naar de Amalfikust in Italië te gaan. Maar eigenlijk moet je het gewoon eens voor jezelf zien! Bekijk ons aanbod om inspiratie op te doen en je volgende vakantie te boeken.

Boek nu je excursie