JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Badplaatsen aan het Gardameer, onze tips » Prijsvrij.be

Badplaatsen aan het Gardameer, onze aanraders

Auteur: Nienke  Gepubliceerd op: 29-01-2021

Ik heb heerlijke herinneringen aan mijn vakanties aan het Gardameer. Verblijven op een gezellige camping of in een mooi hotel met uitzicht op dit prachtige meer. Daarnaast zijn het de vele badplaatsen die het Gardameer een van de mooiste bestemmingen van Italië maken. Karakteristieke straatjes, immense stadsmuren en natuurlijk het heerlijke Italiaanse eten. Meer redenen om het Gardameer te bezoeken heb je niet nodig! In dit blog lees je meer over de verschillende badplaatsen aan het Gardameer. Zo kun je uitzoeken welke niet alleen het best bij jouw wensen past maar ook bij die van je kinderen. Lago di Garda staat namelijk bekend als een zeer kindvriendelijke vakantiebestemming!

Het Gardameer in Italië

In het noorden van Italië ligt het grootste meer van het land; het Gardameer, ook wel Lago di Garda in het Italiaans genoemd. Dit immens grote meer heeft een oppervlakte van bijna 370m² en is op het diepste punt 346 meter diep. Vanuit België rijd je in 12,5 uur naar het Gardameer zonder onderbrekingen. Houd dus rekening met een volle reisdag. Vliegen is een stukje korter. In ongeveer 2 uur vlieg je vanuit België naar een van de luchthavens rondom het Gardameer.

Gezellige badplaatsen aan het Gardameer

Er zijn een hele hoop opties waar je kunt verblijven aan het Gardameer. Onze favoriete badplaatsen zijn Limone sul Garda, Tignale, Peschiera del Garda en Sirmione. In al deze plaatsen kun je heerlijk ontspannen, genieten van de Italiaanse cultuur en watersporten beoefenen. Waar je het beste kunt verblijven ligt volledig aan jouw wensen. Hieronder lees je meer over de verschillende badplaatsen:

Limone sul Garda

Dit dorp staat bekend om de vele citroengaarden die hier aanwezig zijn. Het dorp is dan ook gelegen tussen het bekende meer en een bergwand vol met citroenbomen. Vooral in het zomerseizoen is dit dorp behoorlijk in trek bij vele toeristen. Met bezienswaardigheden als de wandelboulevard, een vissersmuseum en een oude haven valt er hier genoeg te zien!

Hoteltip: Verblijf in het appartementencomplex Oasi***, hier vind je appartementen met prachtig uitzicht over het Gardameer!

Limone sul Garda

Tignale

Tignale bestaat uit 6 idyllische dorpjes. In deze 6 dorpjes vind je vooral erg veel rust omdat deze net wat hoger liggen en niet direct aan het meer grenzen. Je hebt echter wel een prachtig uitzicht over het meer. Je kunt hier prachtig wandelen en authentieke, stenen huisjes bewonderen. Daarnaast wordt deze omgeving vooral omringd door olijf- en fruitbomen. Voor een rustige vakantie aan het Gardameer kun je dus het best verblijven in Tignale!

Hoteltip: La Rotonda en Residence ***

  Tignale

  Peschiera del Garda

  Zodra je de oude vestigingsmuren van Peschiera del Garda binnentreedt bevind je je in een waar sprookje. Het hele centrum is omringd door deze dikke muren, deze dienden in de Middeleeuwen voor de bescherming van de stad. Camping Campeggio Bella Italia vind je ook in deze badplaats. Naast de prachtige locatie aan het Lago di Garda beschikt deze camping ook nog eens over 5 zwembaden en verschillende waterglijbanen! Ideaal voor een heerlijke kampeervakantie, of huur een van de luxere stacaravans of bungalows.

  Tip: Het pretpark Gardaland ligt net buiten het centrum van Peschiera del Garda. Absoluut een bezoekje waard!

  Hoteltip: Campeggio Bella Italia*****

  Peschiera del Garda

  Sirmione

  Sirmione is in de regio rondom het Gardameer het meest bezochte dorp. Dit dorp ligt op een langwerpig schiereiland. Ieder plekje in dit dorp is fotogeniek. Prachtige oude gebouwen, een panoramische wandelroute langs het Gardameer en de grotten van Catallus mogen tijdens jouw bezoek niet overgeslagen worden.

  Mocht je dit dorp een dagje met de auto willen bezoeken, houd dan rekening met drukte op de toegangswegen en dat er betaald parkeren is voor het centrum.

  Ik hoop dat je inmiddels een goede impressie hebt gekregen wat er allemaal te doen is rondom het Gardameer. Weet je al welke plaats het beste bij jou wensen past en waar je wilt verblijven aan het Gardameer? Hier vind je een overzicht van alle badplaatsen aan het Gardameer. Ik wil je alvast een hele fijne vakantie aan het Gardameer wensen! Ciao tutti!

  Hoteltip: The Garda Village****


  Sirmione

  Al zin gekregen in een vakantie naar het Gardameer? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en wie weet sta jij binnenkort in een van deze prachtige dorpen!