JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Het Cagliari strand op Sardinië: look a like Aruba

Het Cagliari strand op Sardinië: look a like van Aruba

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 13-08-2023

Aruba, Jamaica, ooh I wanna take you to… Ho stop maar, na het eerste woord uit dit heerlijk zomerse liedje weet je eigenlijk al genoeg. Lekkere tropische temperaturen, strand, maar vooral: flamingo’s! Maar ja, Aruba ligt nou niet bepaald om de hoek en ook al heb je de tijd om zo ver te reizen, dan moet je ook maar over de middelen beschikken. MAAR speciaal voor iedereen die voor een echte Aruba experience wil gaan, maar dan binnen Europa, hebben wij heel goed nieuws: op Cagliari Strand op Sardinië ga je voor dé Caribische vibe. Dit Italiaanse pareltje heeft ook flamingo’s maar dan zonder een lange vliegreis. Mi accompagni?

Heerlijk tropische stranden op Sardinië

Het allermooiste strand van Sardinië vind je iets buiten het centrum van Cagliari en heet Poetto. Helemaal in het zuidelijke gedeelte van Sardinië ben je vanuit Cagliari in een kilometer of zes op dit absoluut tropische stukje paradijs. Je gaat echt je ogen niet wijs maken dat je gewoon in Europa bent, zij zullen ervan overtuigd zijn dat het Aruba moet zijn. Voor een wat ruigere kustlijn die ook echt schitterend is raden wij Calomosca Beach aan, en Golden Beach voor een heerlijk middagje ontspannen.


Azuurblauwe zee nabij Cagliari

Flamingo’s spotten op Cagliari Strand

Ok, het is natuurlijk leuk dat je een supermooi tropisch strand vindt, relatief dichtbij huis. Maar Aruba is natuurlijk meer dan alleen maar een lekker strand met goed weer, het is tenslotte ook de plek waar je zomaar flamingo’s achter je strandbedje langs kunt zien lopen. Ha, daar hebben we je! Deze zie je namelijk ook bij de zoutmeren die je vlakbij het strand van Poetto vindt. Achter dit strand loopt een parallelweg die langs deze zoutmeren loopt en waar je (onder andere) flamingo’s kunt spotten!


Flamingo's op het strand & Flamingo's in de zoutmeren van Poetto

Shoppen in Cagliari centrum

Als je dan toch een dagtrip naar Cagliari maakt (geloof ons, dat wil je tijdens een vakantie op het heerlijke Sardinië), hop dan zeker ook even de stad in. Aan de Via Giuseppe Manno vind je de bekende winkels, maar ook de laan Largo Carlo Felice is een bezoekje waard. Hier vind je wat kleinere winkeltjes en gezellige koffiebarretjes. Zorg voor goede schoenen, want met de hoogteverschillen in Cagliari ga je je voetjes niet heel blij maken met teenslippers.


Uitzicht over het kleurrijke Cagliari

Heb jij wel zin in een tropische vibe met een bounty strand, flamingo’s en een leuk stadje om te bezoeken? Dan zit je in de hoofdstad van Sardinië perfecto op je plek! En vergeet zeker niet om voor genoeg geheugen op je telefoon te zorgen, want die look a like bestemming van Aruba ga je aan iedereen willen laten zien.