JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bezienswaardigheden van Jamaica » Prijsvrij Vakanties

De leukste highlights van Jamaica

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 03-01-2022

Bij Jamaica denk je al gauw aan tropische stranden, rum en vrolijke reggaemuziek. En dat zijn ook veruit de bekendste highlights van Jamaica. Maar wist je dat dit eiland in de Caribbean daarnaast fantastische natuurgebieden heeft met watervallen en valleien? Dat er enorm veel dieren leven op en rondom het eiland? En dat je naast koffieplantages ook historische steden kunt bezoeken? Jamaica heeft misschien wel meer highlights dan je denkt! Daarom geven we je in deze blog de leukste tips voor Jamaica

Zwem in het heldere water van de Blue Lagoon

Het water in de Blue Lagoon is zo blauw en zo helder dat je ogen er haast pijn van doen. Wauw! Deze lagune is in de jaren 80 wereldberoemd geworden door de film Blue Lagoon. Want wie wil zo’n fantastische plek nu niet in het echt zien? Sindsdien is het echt een van de belangrijkste highlights van Jamaica geworden. De felblauwe lagune wordt omringd door groene bomen en afhankelijk van hoe de zon schijnt, verandert de kleur van het water iets. Je kunt hier heerlijk ontspannen zwemmen en genieten van de rustige omgeving. Of je kunt een boottocht maken onder begeleiding van een gids.

Kom helemaal tot rust bij Port Antonio

Vlak bij de Blue Lagoon ligt het gemoedelijke vissersdorpje Port Antonio. Het is hier heerlijk rustig en ontspannen. Echt een plek om naartoe te gaan als je even helemaal tot rust wilt komen. Er zijn verschillende mooie stranden in de omgeving, waaronder Bikini Beach en Frenchman’s Cove. En heb je toch zin in een activiteit? Dan kun je vanuit Port Antonio een tocht maken door de jungle om watervallen te bezoeken, wandelen of raften. Er is meer dan genoeg actiefs te doen op Jamaica!   


Frenchmans Beach op Jamaica

Bezoek de koffieplantages in de Blue Mountains

Een van de meest bijzondere plekken van Jamaica zijn de Blue Mountains. Dit gebied is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Over de bergen hangt vaak een laag nevel, waardoor de bomen een blauwige gloed krijgen. In dit gebied vind je veel koffieplantages. Er zijn meerdere wandelroutes in het gebied aangelegd die je naar deze koffieplantages brengen. Je kunt ook een rafttocht door het gebied boeken. Je vaart dan door de jungle en komt de meest exotische vogels tegen.


Uitzicht over de Blue Mountains

Wandel door het oude havenstadje Black River

Black River is de naam van een klein stadje in het zuidwesten van het eiland. Ooit was Black River een belangrijke havenstad voor de uitvoer van onder andere rum en peper. Nu is het een van de oudste ‘Europese’ steden op Jamaica. Je vindt hier veel monumentale gebouwen. Het is leuk om door dit stadje heen te wandelen, maar trek er ook zeker op uit in de omgeving. Je kunt hier namelijk een boottocht maken door het moeras. Wel je handen binnenboord houden, want er zwemmen krokodillen rond!

Ontdek het leven van Bob Marley in Kingston

Als we je nog een tip voor Jamaica mogen geven: ga naar het Bob Marley-museum in Kingston. Fans van reggae-icoon Bob Marley willen dit museum niet missen. Het bevindt zich namelijk in de voormalige woning van de artiest. Alles is nog intact en je kunt onder andere zijn studio en slaapkamer bewonderen. Ben je écht fan van hem? Dan zou je eigenlijk ook een tripje moeten maken naar Nine Mile. In dit dorpje vind je het geboortehuis en graf van Bob Marley. Verder is er weinig te doen in Nine Mile, maar de weg ernaartoe is spectaculair!


Uitzicht over Kingston in de nacht

Hoteltip: Bahia Principe Grand Jamaica*****

Heb je ook al zin gekregen om deze highlights op Jamaica te bezoeken? Bekijk dan onze accommodaties op Jamaica en droom alvast weg bij je volgende vakantie.