JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Bezienswaardigheden van Kenia » Prijsvrij Vakanties

Bezienswaardigheden van Kenia! De leukste dingen om te doen tijdens je vakantie

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 07-10-2021

Wat leuk dat je overweegt om een reis naar Kenia te maken! Allereerst willen wij heel graag vermelden dat je hier absoluut geen spijt van gaat krijgen. Kenia behoort tot de mooiste bestemmingen in Afrika, waar je je dagen makkelijk vult met schitterende bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen. Ben je op zoek naar wat inspiratie? Dan is dit de perfecte blog voor jou, omdat je hier de allerleukste dingen vindt die je kunt doen in Kenia. We hebben voor jou drie tips die je kunt doen vanuit een heerlijk verblijf in Mombasa. Dus kom alvast in zomerse sferen met een lekker drankje en lees gauw verder, Jambo vakantie!

Tip 1: Tsavo National Park

Natuurlijk denk je aan safari als je aan Kenia denkt, en dit mag dan ook echt niet ontbreken tijdens jouw vakantie in dit schitterende land. Het is ruim 21.000 vierkante kilometer groot en herbergt waanzinnig mooie dieren als giraffes, leeuwen en olifanten. Het park ligt tussen Nairobi en Mombasa en is onder te verdelen in een West park en East park. Deze worden gescheiden door een spoorrails en snelweg met allebei hun eigen bezienswaardigheden. Het West park dankt haar kenmerken aan vulkanische activiteit. Het is hier vooral groen met bergen, meren en moerassen. Op het gebied van dieren is dit vooral de plek voor vogels en zoogdieren. Het East park is stiekem onze favoriet, omdat hier de kans groot is dat je olifanten kunt spotten. Hier is het juist droog en vind je uitgestrekte savanne-landschappen. Naast olifanten kun je hier ook leeuwen, nijlaarden en zebra’s zien.


Oost & West van Nationaal Park Tsavo

Tip 2: Wasini eiland

Helemaal in het zuidelijkste puntje van Kenia vind je Wasini eiland, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Een bootje vaart je vanaf de kust over ongeveer 3 kilometer naar het eilandje, waar je prachtig kunt snorkelen tussen de koraalriffen. Met een beetje geluk spot je er zelfs dolfijnen! De boottocht is ook al spectaculair, dit gebeurt namelijk met een typisch lokale vissersboot; een dhow.


Wasini eiland

Tip 3: Cultuur snuiven in het centrum van Mombasa

Als je in Mombasa verblijft is het echt zonde om geen bezoekje te brengen aan het stadscentrum. Je vindt hier een schitterende oude binnenstad die teruggaat tot maar liefst het jaar 200! Vanwege de ligging aan de kust vind je een knusse dhow-haven in de stad. Een tip is ook om hier een mooi souvenir voor thuis te scoren, zoals een van de prachtige houtwerkjes die er gemaakt worden. Je kunt de stad natuurlijk op eigen gelegenheid bezoeken, maar je kunt ook een tour boeken zodat je alles te weten komt over de rijke historie!


Van wilde dieren tot schitterende natuur en een rijke historie waar je u tegen zegt. Kenia is echt een ontzettend veelzijdig vakantieland dat barst van de bezienswaardigheden. We hopen dat we je enthousiast hebben gemaakt over dit waanzinnige land en horen graag jouw vakantie-ervaringen.