JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
4 leuke dingen om te doen in Noord-Holland » Prijsvrij.be

4 leuke dingen om te doen in Noord-Holland

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 30-12-2021

Moet je ver weg om heerlijk tot rust te kunnen komen tijdens een vakantie? Zeker niet! De Nederlandse provincie Noord-Holland heeft ontzettend veel te bieden, van speciale bezienswaardigheden tot unieke highlights. Wil je naar Nederland en ben je op zoek naar een leuke bestemming? Dan is de kans groot dat je na het lezen van deze blog voor Noord-Holland gaat. Waarom? Omdat we voor jou de vier leukste en enigszins onbekende uitstapjes hebben verzameld; we dagen jou uit om ze allemaal te doen! Op naar een onvergetelijke vakantie in Noord-Holland met vier leuke dingen om te doen.

1. Callantsoog

Onze absolute nummer één bezienswaardigheid tijdens een vakantie in Noord-Holland is Callantsoog. Dit pittoreske dorpje ligt aan zee en kenmerkt zich door de gemoedelijke sfeer die er heerst. Naast het grote aanbod aan strandtenten is een tip voor een minder bekend uitstapje een wandeling langs het Zwanenwater. Je komt ogen te kort om te beseffen hoe mooi Nederland is! 

Uitzicht op Callantsoog

2. Uitdam

Nog nét onder de rook van Amsterdam vind je Uitdam; een heerlijk rustig gebied aan het Markermeer. Onze accommodatie hier is zeer geschikt voor een vakantie met kinderen, en door de rustige omgeving kun je hier onbezorgd op stap. Een leuk uitstapje vanuit het Noord-Hollandse Uitdam is naar Marken; een eilandje dat op 5 kilometer afstand ligt en goed met de auto of fiets te bereiken valt. Hier kun je een rondje eiland lopen of fietsen, en na afloop lekker genieten van een drankje in de knusse haven.

Centrum van Marken

3. Amstelveen

Welkom in Amstelveen: op steenworp afstand van Amsterdam maar dan omgeven door mooie natuur. Zo maak je een uitstapje naar het Amsterdamse Bos, waar je naast prachtige wandelingen ook beestjes kun kijken bij één van de kinderboerderijen. Sluit de dag af met een lekkere pannenkoek of trek er lekker op uit voor een middagje winkelen in het gezellige centrum.

Kersenbloesem in Amstelveen

4. IJmuiden

Op een kleine 14 kilometer van Zandvoort vind je IJmuiden; een relatief onbekend dorpje dat een grote tip is tijdens jouw vakantie in Noord-Holland. Ben je met het gezin op vakantie en zijn jullie wel in voor een beetje avontuur? Dan wordt een middagje blokarten – ook wel strandzeilen genoemd – de highlight van jullie vakantie. Kies een goede dag met genoeg wind en race tegen elkaar in een supersnelle blokart.

Hoteltip: Leonardo IJmuiden Seaport Beach****

Blokarten in IJmuiden

 

Wie had gedacht dat er in Noord-Holland zoveel verschillende dingen te doen zijn. Wij zijn  verrast door alle highlights en uitstapjes. Treed jij in onze voetsporen en gaat jouw volgende vakantie ook naar Noord-Holland? Kies dan vandaag nog jouw favoriete accommodatie en laat de voorpret beginnen!