JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Highlights van Noorwegen: tips die je MOET zien!

De highlights van Noorwegen: dit MOET je zien! 

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 21-09-2021

Dit klinkt misschien een beetje als een strenge titel, maar helaas kunnen we het niet anders verwoorden. Noorwegen is namelijk zó ongelooflijk mooi, dat moet je echt zien. Natuurlijk staat Noorwegen bekend om de fjorden en het noorderlicht, maar er is zoveel moois dat Noorwegen nog meer te bieden heeft. Daarom vandaag in het zonnetje: de iets minder bekende highlights van Noorwegen. Kommer du?

Must do Noorwegen: eten in een onderwaterrestaurant

Je dacht zeker dat we ons vergisten, en dat we een onderzeeër bedoelden. Maar niets is minder waar, want in Noorwegen kun je écht in een onderwaterrestaurant eten! Je vindt restaurant Lindesnes helemaal in het zuiden van Noorwegen, dus een ideale stop tijdens een vakantie met eigen vervoer. Van buiten lijkt het net op een container die van een vrachtwagen is gevallen en in het water terecht is gekomen. Maar zodra je binnenloopt word je betoverd! Niet alleen door het unieke uitzicht op de onderwaterwereld, ook door het verrassingsmenu dat de chefs met de lekkerste lokalen producten voor je hebben samengesteld. Reserveren is het hele jaar door nodig, dus wees er op tijd want dit MOET je doen.

Adrenaline in Noorwegen: Voss

Hou je van extreme sporten als raften, kajakken en abseilen? Dan zit je in Voss – ook wel de adrenalinehoofdstad van Noorwegen – helemaal goed. De natuur is hier echt niet normaal mooi, en door de verschillende sporten die je er kunt doen ben je helemaal één met deze natuur. Voor de absolute adrenaline kick kun je in de omgeving van Voss skydiven, en geniet je op een hoogte van 4.000 meter van deze schitterende natuur. Wil je eerst even oefenen of met de kinderen een dergelijke kick ervaren? Dan kun je ook kiezen voor de windtunnel, een superleuk uitstapje met het hele gezin.

Hoteltip: Bavallstunet****


Skydiven over Voss

Tip Noorwegen: skiën in de zomer

Zo dichtbij huis en dan toch kunnen skiën in de zomer? Mocht dit je aanspreken dan is Stryn dé place to be! Net zoals in de ‘gewone’ skigebieden huur je hier ski’s en een skipas en kun je zo met de stoeltjeslift naar 1350 meter hoogte. Vervolgens kun je onder unieke omstandigheden naar beneden skiën, namelijk in je korte broek of zelfs bikini. Omdat het hoog in de bergen ligt kan het weer snel omslaan, dus zorg altijd dat je windbestendige kleding bij je hebt.

Hoteltip: Strynvatn***


Skiën in Stryn


Nu je weet waar je moet zijn voor de schitterende natuur, heerlijk eten en een unieke plek om te skiën is het alleen nog zaak een heerlijke accommodatie uit te kiezen. En heb jij nou ook dingen uit Noorwegen waarvan je vol overtuiging kunt zeggen dat we die MOETEN zien? Laat ons dat dan vooral weten, vinden we leuk!