JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Qatar informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.nl

Qatar informatie

Ga goed voorbereid op vakantie naar Qatar met de Prijsvrij Vakantiewijzer. Ontdek welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis en welk drinkwater je wel/niet mag drinken. Wij hebben alle praktische informatie over Qatar voor je op een rij gezet. Zo kun je veilig en vertrouwd naar je vakantiebestemming toe. Alvast een hele fijne reis gewenst!

Qatar informatie

Officiële taal


Arabisch


Hoofdstad


Doha


Regeringsvorm

 


Constitutionele monarchie


Oppervlakte


11.000 km²


Inwoners


2.444.174


Munteenheid


Qatarese riyal (QAR)


Tijdsverschil

Zomer:

Winter:


 

+ 1 uur

+ 2 uur


Vaccinatie

(aanbevolen)


 

DTP + Hepatitis A


Vluchtduur


5,5 uur


Visum


Ja


Web - Code - Tel.

.qa - QAT - 974

Valuta in Qatar

Qatar heeft als munteenheid de Qatarese Rial als officieel betaalmiddel. Er zijn genoeg geldautomaten waar je contant geld kunt opnemen, maar in grote winkels kun je ook met je pinpas of creditcard betalen. Let wel op: geld opnemen met een bankpas is niet altijd gratis. Hiervoor mogen kosten in rekening worden gebracht per transactie.

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie 

Voor een vakantie naar Qatar dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort wat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Een visum is verplicht. Voor een verblijf van maximaal 90 dagen, kun je een visum bij aankomst op de luchthaven verkrijgen. Vooraf je visum regelen? Informeer dan bij onze partner E-visums.

Vluchtduur Qatar

Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Doha bedraagt ongeveer 5 uur en 30 minuten. Op de luchthaven is een taxistandplaats aanwezig. Vanaf hier kun je een taxi nemen naar je hotel, maar je kunt ook voorafgaand aan je reis een transfer bijboeken.

Elektriciteit in Qatar

De netspanning van de elektriciteit in Qatar is 240 volt en de frequentie 50 hertz. Er worden andere stopcontact gebruikt dan in België. Voor je vakantie naar Qatar heb je dan ook een reisstekker nodig. 

Drinkwater

Het wordt afgeraden om kraanwater uit Qatar te drinken. Overal in de supermarkten zijn flessen mineraalwater verkrijgbaar.  

Welke taal spreken ze in Qatar?

De officiële taal van Qatar is Arabisch, maar er wordt ook veel Engels gesproken.

Cultuur en religie in Qatar

De islam is de staatsgodsdienst van Qatar. Zodra je aankomt, zullen de Islamitische gewoonten direct opvallen. Zo dragen de mannen lange witte gewaden en dragen de vrouwen hoofddoeken, burka's of abayha's. De lokale bevolking is goed gewend aan toeristen en andere gebruiken. Wij adviseren je echter uit respect om je schouders en knieën te bedekken op openbare plekken.

Verspreid over het land vind je verschillende moskeeën die vijf keer per dag luid en duidelijk hun gebeden verspreiden. Ga je tijdens je vakantie een moskee bezoeken? Denk er dan aan om naast je knieën en schouders, ook je hoofd te bedekken met een hoofddoek. Anders kun je bij de ingang geweigerd worden.  

Feestdagen Qatar

Qatar kent verschillende nationale feestdagen. Hou er rekening mee dat winkels en bedrijven op deze dagen gesloten kunnen zijn. 

1 januari

Nieuwjaarsdag


2e dinsdag van februari

Nationale sportdag


Iedere eerste zondag van maart

March Bank Holiday


Eind van de ramadan

Suikerfeest


Ongeveer 70 dagen na het einde van de ramadan

Offerfeest


3 september

Onafhankelijkheidsdag


18 december

Nationale dag


31 december

Oudejaarsavond


Hoe is het weer en klimaat in Qatar?

Qatar kent een woestijnklimaat met warme temperaturen gedurende het hele jaar. De winters zijn er warm en 's zomers kan het er heel heet worden. Vanaf mei tot en met september lopen de temperaturen op tot boven de 40 graden. Is dat je iets te warm? Dan kan je voor een aangename zonvakantie in Qatar beter in de maanden daarbuiten afreizen. 

Welke vaccinaties zijn nodig voor Qatar?

Voor een vakantie naar Qatar worden de vaccinaties DTP en Hepatits A aanbevolen. Andere vaccinaties zijn persoonsgebonden. Laat je hierover informeren door onze partner Vaccinaties op Reis

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten in Qatar willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie in Qatar, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

  • Algemeen alarmnummer: 999
  • Ambulance: 999
  • Brandweer: 999
  • Netnummer: 974
 

Heb je nog geen vakantie geboekt naar Qatar? Bekijk dan ons ruime aanbod voor jouw volgende vakantie naar Qatar!