JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De beste tips en tickets voor jouw bezoek aan de Sagrada Familia

De beste tips en tickets voor jouw bezoek aan de Sagrada Familia

Auteur: Jari  Gepubliceerd op: 26-09-2023

Nog héél even… En dan? Dan is één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld eindelijk af! We hebben het natuurlijk over de Sagrada Familia! Deze beroemde basiliek in Barcelona. Zoals gepland is de heilige kerk in 2026 helemaal af. De bouw ervan heeft dan maar liefst 144 jaar geduurd. Het is een unieke kans om tijdens de laatste bouwperiode de Sagrada Familia te bewonderen. In dit blog geven wij je de beste tips voor jouw bezoek aan dit monument waar je haast niet omheen kan tijdens jouw citytrip naar Barcelona!

Een stukje historie over de Sagrada Familia en Gaudí

De Sagrada Familia komt voor het overgrote deel op naam van de beroemde Catalaanse ontwerper Antoni Gaudí, een icoon in Barcelona. In 1882 werd begonnen aan de bouw van de Sagrada Familia. De basiliek wordt enkel gebouwd met geld van donaties. Door de vrijgekomen donaties kon Gaudí zijn plannen voor de kerk uitbreiden. Echter stierf hij in 1926 als gevolg van een tramongeluk. Het plan is dat de Sagrada Familia in 2026 helemaal af moet zijn. En niet zonder reden, want dit zou exact 100 jaar na de dood van de bekende architect zijn. Als deze deadline gehaald wordt staan er 18 torens waarvan de hoogste 170 meter hoog is en is deze monumentale kerk eindelijk helemaal af!De ligging van de Sagrada Familia in Barcelona

Tickets Sagrada Familia

Per jaar ontvangt de Sagrada Familia 3 tot 4 miljoen bezoekers. Je bent dus lang niet de enige. Het is verstandig om je goed in te lezen over de mogelijkheden voor tickets. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Een regulier entreeticket met audiotour (in het Nederlands verkrijgbaar). Loop in je eigen tempo door de basiliek en aanschouw de prachtige lichtinval via de grote glas-in-lood ramen. Echter, met dit ticket bestaat de kans dat je een flinke tijd moet wachten. Geen zorgen, er zijn meer ticketvarianten:  
  • Skip-the-line entreeticket . Met dit toegangsbewijs hoef je niet achter in de rij aan te sluiten. Doordat je een tijdslot hebt gereserveerd is er geen wachtrij en kun je gebruik maken van versnelde toegang.
  • Skip-the-line rondleiding met gids. Een tour door de basiliek met een gids maakt jouw bezoek aan de Sagrada Familia nóg interessanter. Zo krijg je meer achtergrondverhalen en unieke feiten te horen. Ook met dit ticket hoef je niet in een wachtrij te staan. Rondleidingen met een gids hebben namelijk een speciale ingang.

Meer handige tips bij het kopen van tickets voor de Sagrada Familia

De belangrijkste tip die wij jou kunnen meegeven is: plan jouw bezoek aan de Sagrada Familie ruim van tevoren. Als je voor de dag zelf kijkt is de kans aanwezig dat er geen plaats meer is. Tickets voor de Sagrada Familia zijn ook ter plaatste te koop, maar zoals gezegd bestaat de kans dat deze dan uitverkocht zijn. Wanneer je alles uit jouw citytrip naar Barcelona wilt halen en niet wilt wachten is een ‘skip-the-line ticket’ een aanrader. Door een gewenst tijdstip te kiezen kun je de wachtrij omzeilen. Houd met dit ticket er wel rekening mee dat je op tijd komt! Je dient 15 minuten voor aanvang van je tijdslot aanwezig te zijn om door de beveiliging te komen. Zo kan je tas gecontroleerd worden. Kom je later dan je aangegeven tijdslot, dan vervalt helaas je entreeticket. Een laatste tip: om de grootste drukte te omzeilen kun je het beste buiten de weekenden reserveren.

Veelgestelde vragen over de Sagrada Familia

In welke wijk van Barcelona ligt de Sagrada Familia?

De Sagrada Familia ligt niet echt in de buurt van andere bezienswaardigheden in Barcelona. Je vindt de basiliek in de wijk l'Eixample. Het is een klein beetje uit de richting, maar met de metro ben je er zo. Dit immense bouwwerk wil je écht niet missen tijdens jouw citytrip naar Barcelona!

Welke bezienswaardigheden in Barcelona zijn nog meer van Gaudí?

Twee beroemde bouwwerken van Gaudí in Barcelona zijn Casa Battlló en Casa Mila. Beide panden hebben unieke gevels waar je gegarandeerd een foto van wilt maken. Daarnaast vind je meer kunstwerken van Gaudí terug in Parc Güell. Dit park ligt op een heuvel in Barcelona en kent sierlijke kunstwerken van deze architect.

Hoe bereik ik de Sagrada Familia?

Het makkelijkste is om de metro te nemen. De metrolijnen 2 en 5 stoppen beiden bij de Sagrada Familia. Wanneer je uit het metrostation komt zie je meteen de heilige kerk recht voor je staan. Uiteraard kun je de Sagrada Familia ook bezoeken tijdens een fietstocht door de stad of met de hop-on-hop-off-bus die hier een halte heeft.

Wanneer is de Sagrada Familia open?

Van november t/m februari van 09.00 tot 18.00 uur.
Van april t/m september van 09.00 tot 20.00 uur.
In maart en oktober van 09.00 tot 19.00 uur.
Op feestdagen zijn er afwijkende tijden van 09.00 tot 14.00 uur.  

Kan ik een dienst bijwonen in de Sagrada Familia?

Jazeker, iedere zondag is er om 09.00 een kerkdienst. Kom ruim een half uur voor aanvang naar de kerk om zeker te zijn van een plek, want vele andere mensen willen hier ook bij zijn. De dienst duurt ongeveer 1,5 uur en entree is alleen op dit moment gratis.

Hoe lang moet ik uittrekken voor mijn bezoek aan de Sagrada Familia?

De meeste bezoekers doen ongeveer 1,5 uur over hun bezoek aan de Sagrada Familia.

Zijn er kledingvoorschriften voor de Sagrada Familia?

Houd rekening met gepaste kleding. Zorg in ieders geval dat je schouders en bovenbenen bedekt zijn. Bovendien is het netjes om je petje of hoed af te zetten in de kerk.

Kan ik foto’s nemen binnen in de Sagrada Familia?

Ja dat mag. Denk er wel aan het uitschakelen van de flitsfunctie op je camera. Flitsen is niet toegestaan, net als het gebruik van een statief.

Wat kan ik allemaal zien binnen in de Sagrada Familia?

Met een entreeticket voor de Sagrada Familia kun je de beroemde basiliek van binnen bewonderen. Sta zeker even stil bij de grote en kleurrijke glas-in-lood ramen bekijken, het sierlijk plafond en de grote zuilen. Je raakt verrast door alle details! Bezoek in de crypte een museum over de kerk met een historische tijdlijn, achtergrondinformatie en zelfs de allereerste bouwplannen. Ook vind je binnen in de basiliek een tentoonstelling over Gaudí, de ontwerper van de kerk. Hij ligt in de basiliek begraven, in een tombe kun je eveneens kunt bezoeken.De indrukwekkende voorgevel van Sagrada Familia


Kun jij nu niet wachten om de basiliek met eigen ogen te aanschouwen? Wil jij de laatste bouwfase van de Sagrada Familia van dichtbij zien? Plan dan nu jouw citytrip naar Barcelona! Al een citytrip geboekt? Super tof, scoor dan jouw tickets voor de Sagrada Familia!

Boek je tickets voor de Sagrada Familia