JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
3x bezienswaardigheden aan de Costa Blanca! » Prijsvrij.be

3x bezienswaardigheden aan de Costa Blanca die je niet mag missen!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 13-07-2021


Mogen wij raden waar jij aan denkt bij een vakantie aan de Costa Blanca? Komt ‘ie: zon, zee, strand en een plaats waar ouderen graag komen om de koude Vlaamse winters te overbruggen. Klopt helemaal, maar wist je dat de Costa Blanca nog veel meer te bieden heeft? Deze schitterende kuststreek in Spanje stikt werkelijk van de bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen. Laat je verrassen door de verschillende highlights, tips en uitstapjes die we in deze blog graag met je delen.

1. Het charmante Altea

Precies tussen Benidorm en Calpe vind je het knusse stadje Altea. Het is op een heuvel gebouwd, waardoor je verzekerd bent van een waanzinnig uitzicht aan welke kant van het stadje je je ook bevindt. Wat er zo kenmerkend aan dit oude stadje is, zijn de witte huisjes die je overal terugvindt. De kronkelstraatjes staan er vol mee en op iedere hoek kun je een nóg mooiere foto maken dan op de vorige hoek. Absolute tip tijdens jouw vakantie aan de Costa Blanca: tapas in Altea! Je hoeft niet lang te zoeken om een heerlijk plekje te vinden voor de lekkerste tapas.


Uitzicht op zee vanuit Altea

2. Watervallen van Algar

Hou je van avontuur en natuur? Bezoek dan de watervallen van Algar. Deze liggen iets meer in het binnenland van de Costa Blanca, maar vanuit bijvoorbeeld Albir rij je hier al in ongeveer dertig minuten naartoe. Je vindt op deze highlight een natuurreservaat met natuurlijk de watervallen, maar je kunt hier ook zwemmen en heerlijk picknicken in de natuur. Er is een goed onderhouden wandelpad zodat je lekker kunt bewegen terwijl je van het natuurschoon geniet.

Hoteltip: Kaktus Albir****


Watervallen van Algar

3. Castillo de Santa Barbara

Een heel mooi woord voor het ‘Kasteel van Santa Barbara’. Dit 9e-eeuwse kasteel ligt op ongeveer veertig kilometer van Benidorm, en is absoluut een tip tijdens jouw vakantie aan de Costa Blanca. Het heeft tot de jaren zestig dienst gedaan als gevangenis, maar vanbinnen zijn de ruïnes van de oorspronkelijke kerk nog te bewonderen. Er zijn ook verschillende uitkijktorens die een waanzinnig uitzicht op de haven van Alicante geven. Je kunt er een sportieve tocht van maken door te voet het kasteel te bereiken, maar je kunt er ook voor kiezen dit met de lift te doen.

Hoteltip: OCCIDENTAL Alicante****


Kasteel van Santa Barbara

Is jouw vakantie naar de Costa Blanca nog onzeker? Maak deze dan Zonzeker en boek vandaag nog jouw reis naar deze heerlijke regio in Spanje; de sangria staat al koud!