JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Leukste wijk van Torremolinos: La Carihuela » Prijsvrij.be

Leukste wijk van Torremolinos, La Carihuela

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 15-11-2021

Voor wie dacht dat Torremolinos alleen maar voor ouderen is die daar de Vlaamse winter vermijden: dit is zó achterhaald. Torremolinos is een levendige badplaats aan de Costa del Sol waar de zomerse temperaturen het hele jaar door zorgen voor een ideale vakantiebestemming. En het állerleukste aan Torremolinos? De wijk La Carihuela: een plek waar vroeger de zeelui woonden en die nu is veranderd is een superhippe wijk vol leuke strandtenten, restaurants, winkels en nachtclubs. Wandel lekker over de lange promenade langs zee en geniet van de zonsondergang bij het uitkijkpunt van Punta Gatuna. En hoe je je dagen in deze leukste wijk van Torremolinos kunt vullen? Hebben wij voor je uitgezocht, dus hier komen onze tips.

Het lekkerste eten in La Carihuela

Dat ze lekker eten kunnen maken in deze Zuid-Spaanse wijk zal je niet verbazen, dus eigenlijk kan het niet missen als je op een knus terrasje neerploft. Maar onze absolute favoriet is en blijft toch wel Tinto & Brasa Gastrobar. Een goed geprijsd restaurant waar je de heerlijkste lokale gerechten kunt proeven. En voor de vegetariërs onder ons: het is in Spanje niet altijd even makkelijk, maar hier kun je echt heerlijk vegetarisch eten! Een andere hotspot in de wijk La Carihuela is K Pasa, waar je van heerlijke tapas kunt genieten. Reserveren is ook hier aan te raden.


Hotelbar Alua Lago Rojo

Winkelen in La Carihuela

In de wijk La Carihuela vind je twee soorten winkelgebieden: Plaza Mayor met de grote en bekende winkels enerzijds, en kleinere boetiekjes in de knusse straatjes anderzijds. Dit zorgt dus voor een ideale combinatie om lekker te kunnen winkelen. En waar je je ook bevindt voor een heerlijk middagje shoppen: het strand is altijd binnen handbereik dus zodra je uitgewinkeld bent kun je heerlijk bijkomen op het lekkere zandstrand van La Carihuela.


Winkelstraat in La Carihuela

Feesten in La Carihuela

Met name in de zomermaanden zijn er veel evenementen en feesten in de wijk La Carihuela. Zo is er bijvoorbeeld een jaarlijks dorpsfeest met muziek, dans en vuurwerk, maar zijn er ook veel optredens van onder andere bekende Vlaamse artiesten. Met cafés als ‘de Brabander’, ‘het Jordaantje’ en ‘Klikspaan’ neem je een stukje Holland gewoon mee op vakantie.

Hoteltip: MS Amaragua****

Ben je al van de ‘schrik’ bekomen dat je echt niet tot je oude dag hoeft te wachten tot je een heerlijke vakantie in Torremolinos kunt hebben? Kies dan snel een heerlijke accommodatie en flaneer binnenkort zelf langs de heerlijke kustlijn van La Carihuela!