JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Wat te doen in Cala d'Or tijdens een zonvakantie?

Ontdek het gezellige Cala d'Or, een heerlijke zonbestemming

Auteur: Trix    Gepubliceerd op: 15-11-2021

Waarschijnlijk heb je in deze bestemming al het woord ‘goud’ ontdekt, en dit doet zijn naam zeker weten eer aan. Je vindt deze gouden baai op het altijd heerlijke Mallorca, en is echt een aanrader als je van een op en top vakantiesfeer houdt zonder enorme drukte van toeristen. De locals zijn er supervriendelijk en de accommodaties zijn veelal ingesteld op kinderen, maar het is met name de unieke sfeer die er hangt wat Cala d’Or tot een heerlijke vakantiebestemming maakt. Sfeer is natuurlijk lastig te beschrijven, maar in deze blog gaan we dit toch proberen over te brengen zodat jij jouw volgende zonbestemming al vóór het einde hebt gekozen!

Geniet van heerlijk eten in Cala d’Or

Wat is er belangrijker bij een heerlijke ontspannen vakantie dan zon? Ok, niets eigenlijk maar een goede tweede plek is natuurlijk voor heerlijk eten. En dit kan echt als de beste op Mallorca. Een eiland is natuurlijk al dé plek bij uitstek voor de meest lekkere visgerechten, maar in Cala d’Or wordt dit nog eens naar een hoger niveau getild. Onze favoriet? Can Trompe! Hier eet je tussen de locals de meest waanzinnige vis die aan tafel wordt gefileerd. Bij Tapas Y Mas geniet je van de meest lekkere tapas ever en Paparazzi is tot slot hét restaurantje om met kinderen heen te gaan. Hou het nog even geheim voor ze, maar hier mogen de kids samen met de chef hun eigen pizza maken. Als dat geen punten scoren wordt…


Restaurantje op Mallorca

Duik naast de zee ook in de rijke historie van Cala d’Or

Nu je de punten bij de kids gescoord hebt weet je ze wellicht te porren voor een iets cultureler uitstapje in Cala d’Or. Het begon als een klein en gewoon Spaans vissersdorpje, maar heeft een historie rijk aan invasies en handel. Door de ligging in de Middellandse Zee was het namelijk aantrekkelijk voor veroveraars en indringers om het eiland op te komen. Daarom vind je aan de kust verschillende torens en poorten die vroeger deel uitmaakten van het verdedigingssysteem van Mallorca.


Haventje van Cala d'Or 

Fiets hem erin!

De omgeving van Cala d’Or leent zich ook uitstekend voor sportieve uitstapjes. Zo kun je allerlei soorten watersport beoefenen, maar is er ook op het land genoeg moois te ontdekken. Ga bijvoorbeeld op een huurfiets op avontuur in het Nationaal Park Mondragó, waar je al in een kleine zeven kilometer heen fietst. Hier vind je niet alleen schitterende vogels, maar ook een prachtig strand met superhelder water.  


Nationaal Park Mondragó

 
Hoteltip: Calimera Fido Gardens****

We weten dat we dit laatste deel voor niets schrijven, want jij bent waarschijnlijk al druk aan het zoeken naar de koffers op zolder. Geen tijd te verliezen dus, daarom willen we je alleen nog een héle fijne vakantie wensen op het heerlijk paradijselijke Mallorca!