JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Eilandhoppen vanuit Mallorca

Eilandhoppen vanuit Mallorca

Auteur: Pascal Gepubliceerd op: 27-10-2023

Mallorca: het vakantieland voor de Nederlandse vakantieganger, zowel voor jong als oud. Ik zou zeggen: pak een glas Sangria, neem wat tapas en geniet van het Spaanse zonnetje. Het betreft een onvergetelijke ervaring voor zowel avonturiers, als zoekers van rust. Daarnaast kun je vanuit Mallorca makkelijk naar andere eilanden in de buurt. Pak de boot en verken de hoogtepunten van de Balearen waar herinneringen voor het leven gemaakt worden. Wij zetten die Spaanse eilanden hieronder voor je op een rijtje.

Menorca

Menorca, ook wel het betoverende juweel van de Middellandse Zee genoemd. Beeld je in: pittoreske baaien met gouden stranden; dat is toch genieten! Verken bijvoorbeeld Cala Turqueta of Cala Macarella, waar je omringd bent door de magische rust. Eenmaal verder het binnenland in? Geniet dan van een schilderachtig landschap, beklim de glooiende heuvels, loop door de valleien en bezoek traditionele boerderijen. Menorca ademt namelijk de geschiedenis uit door haar prehistorische overblijfselen en rijke oude cultuur, zoals de stad Ciutadella waar je een stap terug in de tijd zet. Maak hier kennis met de diversiteit en natuurlijke schoonheid van het eiland.

Hoteltip: Alua AluaSun Lago Park***Menorca

Ibiza

Welkom op het partyeiland Ibiza! De plek van de Balearen van eindeloze feesten en betoverende zonsondergangen, waar dromen werkelijkheid worden. Loop over het strand van Playa d’en Bossa met een cocktail, terwijl en wereldberoemde DJ de sterren van de hemel draait en sluit af in een club als Ushuaïa waar je de meest gave lichtshows treft. Ibiza is echter meer dan alleen het bruisende nachtleven. Ontdek de mooie baaien, omring door kliffen en pijnbomen, voel de spirituele sfeer in de oude stadjes, zoals Dalt Vila of neem een hapje uit de lokale keuken en proef de verse ingrediënten. Kortom, laat je betoveren door de magie van Ibiza!

Hoteltip: Osiris Ibiza***

Ibiza

Formentera

Formentera nodigt je uit voor ontspanning om even te ontsnappen uit de drukte van het dagelijks leven. De rust en sereniteit die het eiland kent, komen op heel het eiland naar voren. Pak de boot vanuit Mallorca en kom aan bij de kust van Formentera, waar het geluid van de golven je tegemoet komt. Formentera staat niet voor niets bekend als het eiland met de mooiste stranden van de Middellandse Zee: sneeuwwitte kustlijnen en een azuurblauwe zee! Naast het strand, is Formentera een eiland vol beschermde natuurgebieden. Pak een fiets of een scooter en verken deze verborgen schatten van het eiland.

Hoteltip: Voramar***


Formentera

Cabrera

Cabrera, eigenlijk is het een afgelegen paradijs dat nog wacht om ontdekt te worden. Het is een klein, ongerept eiland voor de kust van Mallorca. Wanneer je de stranden van Cabrera nadert, word je omringd door azuurblauwe wateren onder de stralende zon. Er is daarnaast ook een keerzijde aan dit eiland. Trek namelijk je wandelschoenen aan en werp een blik op de mediterrane bossen en kalkstenen kliffen. Spot jij onderweg een aantal zeldzame vogels? Voor de cultuurliefhebbers is er ook een eeuwenoud kasteel dat ooit diende als gevangenis. Kortom, hoe klein het eiland ook is, de veelzijdigheid ontbreekt in ieder geval niet. Het is een bestemming voor echte liefhebbers, avonturiers en vakantiegangers die op zoek zijn naar rust.


Cabrer

Nu heb je natuurlijk een beter beeld van eilanden in de buurt van Mallorca. Op Mallorca zelf is al heel wat te beleven en zijn er genoeg herinneringen te maken, maar tussendoor eilandhoppen door de Middellandse Zee is ook een ervaring die je niet wil missen. Welk eiland staat bij jou bovenaan het lijstje?