JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Ontdek het bruisende Palma de Mallorca » Prijsvrij.be

Ontdek het bruisende Palma de Mallorca

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 06-08-2020

Veel mensen vliegen naar Palma de Mallorca voor een ontspannen zonvakantie op Mallorca. Maar wist je dat Palma de Mallorca ook echt een bestemming voor een citytrip is? Er is ontzettend veel te doen in Palma de Mallorca en jezelf vervelen? Dat doe je geen moment! We hebben de leukste tips voor Palma de Mallorca verzameld in dit artikel. Of je nu heerlijk op het strand wilt liggen, winkels en boetiekjes in wilt duiken of alleen de mooiste highlights wilt bekijken. Het kan allemaal. Dit is wat je kunt doen op Palma de Mallorca.

Bewonder de glas-in-loodramen in kathedraal La Seu

Dé highlight van Palma de Mallorca is ongetwijfeld de La Seu-kathedraal. Aan de bouw van deze kathedraal werd al in de 13e eeuw begonnen, maar pas rond 1600 werden de werkzaamheden afgerond. Vervolgens heeft de wereldberoemde architect Gaudí ook nog eens zijn hand eraan gelegd. Vooral de felgekleurde glas-in-loodramen zijn waanzinnig mooi om te zien. Het licht dat door deze ramen komt geeft een spectaculair effect op de binnenmuren.


Ramen van kathedraal La Seu

Ga een middagje naar het strand in Palma de Mallorca

Mallorca is natuurlijk echt een strandbestemming. En ook in Palma de Mallorca kun je naar het strand. In het centrum vind je het strand Platja de Can Pere Antoni. Het is niet het mooiste strand van het eiland, maar meer dan prima voor een heerlijk dagje in de zon. Het strand is schoon, het zand zacht en er zijn genoeg restaurants bij het strand waar je wat kunt lunchen.

Struin door de winkelstraten van Palma de Mallorca

Laat maar wat ruimte over in je valies, want in Palma de Mallorca kun je heel goed shoppen. In het centrum van de stad, in de omgeving van de kathedraal, vind je talloze winkels. Aan de prachtige Passeig del Born vind je grote ketens als H&M en Zara. Maar als je wat meer de omliggende smalle straten en stegen in duikt, kom je ook authentieke winkels tegen waar je mooie souvenirs kunt scoren voor thuis. Ook als je niet wilt shoppen is het trouwens leuk om even richting de Passeig del Born te lopen. Het is een prachtige straat in Mallorca en doet sommige mensen denken aan Barcelona.

Bekijk kunst in een van de musea

Er zijn behoorlijk wat musea en galerieën in Palma de Mallorca. Dus als je zin hebt in een culturele dag, dan kan dat zeker. Tip van ons: bezoek sowieso het Museu Es Baluard in Palma de Mallorca. Hierbinnen vind je veel moderne en hedendaagse kunst. Ook de locatie van het museum is bijzonder. Het is namelijk gebouwd op een 16-eeuwse stadsmuur. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Hoe gaaf is dat? Andere musea die je kunt bezoeken zijn onder andere het Museum of Mallorca, dat zich richt op geschiedenis en Museu Fundación Juan March, waar moderne kunst centraal staat.


Museum Es Baluard, Palma de Mallorca

Geniet van het uitzicht vanaf Castell de Bellver

Vlak bij de haven van Palma de Mallorca ligt Castell de Bellver. Dit kasteel is met recht een van de highlights van Palma de Mallorca. Niet alleen vanwege het 14e-eeuwse kasteel zelf. Dat is namelijk al heel indrukwekkend om te zien. Maar ook vanwege het fenomenale uitzicht dat je hebt over Palma de Mallorca en de Middellandse Zee. Er zit daarnaast een historisch museum in het kasteel gevestigd.


Uitzicht over Castell de Bellver 

Wat je nog meer kunt doen in Palma de Mallorca

Arabische thermaalbaden: vlak bij de kathedraal kun je de overblijfselen bekijken van Arabische thermaalbaden uit de 10e eeuw. Het complex is klein, maar wel interessant om even te zien. Als je vervolgens een stukje doorloopt richting Parc de la Mar, heb je een mooi uitzicht op de kathedraal en een lagune.

Spaanse tapas eten: restaurants genoeg in Palma de Mallorca! Maar waar vind je de leukste? In de wijken Santa Catalina en Jaime III vind je veel gezellige restaurants. Je kunt ook naar een food market gaan. In Santa Catalina vind je Mercat Municipal de Santa Catalina.

Wandelen langs de boulevard en de haven: hoe heerlijk is het om langs het water te slenteren en bootjes te bekijken? De ultieme tip voor Palma de Mallorca als je lekker wilt ontspannen.

Je hebt nu een goede indruk gekregen van wat je kunt doen in Palma de Mallorca. Maar er zijn nog veel meer highlights in Palma de Mallorca te vinden. Ga je ze zelf ontdekken?